Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Δένδιας: «Θετικά δεκτή η πρόταση για το στρατηγείο της επιχείρησης κατά των Χούθι στη Λάρισα»

 Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

Είναι καλό ή όχι για την Ελλάδα;

Μήπως μας βάλουν σε μπελάδες με τον αραβικό κόσμο και την "σύμμαχο" Τουρκία;  Ας μη ξεχνάμε ότι πολλά δις ξοδεύονται για την άμυνα της Ελλάδας.  Ενώ άλλες χώρες είναι "ξεβράκωτες" και ... καλά περνάνε!

Το άλλο ερώτημα που έχουμε:  Εάν υπάρχει προμήθεια για όλα αυτά τα οπλικά συστήματα και ποιοί τα εισπράττουν;

paneliakos.com


Στόχος είναι η επιχείρηση «Ασπίδες» να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στις 19 Φεβρουαρίου.

«Θετικά δεκτή» έγινε η προσφορά της Ελλάδας να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Αυτό επεσήμανε σε ανάρτηση που έκανε μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου συμβουλίου υπουργών ‘Αμυνας της Ε.Ε., σήμερα στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή του: «Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα, ενημέρωσα τους ομολόγους μου ότι η Ελλάδα προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας, ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση, καθώς επίσης ότι έχει την ετοιμότητα να αναλάβει τη Διοίκηση της Επιχείρησης. Η προσφορά μας έγινε θετικά δεκτή».

Με ελληνικό όνομα η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι

«Ασπίδες» (Αspides) θα ονομάζεται η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα όπως ανακοίνωσε πριν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ. «Ασπίδες», δηλαδή «προστασία των πλοίων» εξήγησε ο κ. Μπορέλ.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποφασιστεί ποια χώρα θα έχει τη διοίκηση, πού θα είναι η έδρα και τι θα παρέχουν τα κράτη-μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, είχε γίνει γνωστό ότι υπάρχει συζήτηση για αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας όσον αφορά στη διοίκηση.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου