Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Οι δυο προϋποθέσεις για τη βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαρι

 Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

Οι ηγέτες της θρησκείας υποχωρούν… αντί να κρατήσουν τη θέση που πρέπει να κρατήσουν.

Ίσως για να διατηρήσουν τις θέσεις τους και το μπαξίς!

Χάνεται.. ο σεβασμός... και η Οικογένεια.

Και όμως πολλοί λιθοβολήθηκαν, αποκεφαλίστηκαν και σταυρώθηκαν ενώ άλλοι… λιμουζίνες, ακριβές διακοπές…

Ήμαρτον Κύριε!

Την οπτική του για το θέμα της βάπτισης των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών παραθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Διαφορετική στάση αναφορικά με το θέμα της βάπτισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών κράτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος από αυτή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

«Στη δική μας Εκκλησία δεν θεωρούμε ότι υπάρχει κάποιο κώλυμα για ένα παιδί οποιασδήποτε προέλευσης. Δεν μπορούμε να βάζουμε κάτω από το μικροσκόπιο τον τρόπο με τον οποίο συνελήφθη ένα παιδί και πώς ήρθε στον κόσμο δήλωσε ο κ. Ελπιδοφόρος μιλώντας στα «ΝΕΑ».

«Εμάς ο ρόλος μας είναι να εξασφαλίζουμε τη νομιμότητα. Να ξέρουμε ότι όσοι έχουν την κηδεμονία αυτού του παιδιού, είτε είναι φυσικοί γονείς είτε έχουν τη νομική του επιμέλεια, συναινούν στη βάπτιση. Αυτό είναι το νομικό κομμάτι. Το εκκλησιαστικό κομμάτι είναι να υπάρχει ανάδοχος που είναι Ορθόδοξος και αποτελεί την εγγύηση για την ορθόδοξη ανατροφή του παιδιού. Δεν νοείται να ζυγίζονται οι γονείς στην ορθόδοξη ευσέβειά τους και αργότερα να αποφασίζεται αν το παιδί μπορεί να βαπτιστεί ή όχι. Για αυτό υπάρχει ο ανάδοχος. Εφόσον, λοιπόν, συντρέχουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις, δεν υπάρχει ούτε εκκλησιαστικά ούτε νομικά κάποιο κώλυμα για να γίνεται η βάπτιση ενός παιδιού. Αυτό δηλαδή που έπραξα και εγώ το 2022», τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι η Εκκλησία θα περιμένει τα παιδιά αυτά να μεγαλώσουν και έπειτα εάν επιθυμούν να βαπτιστούν. «Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, να καταλάβουν πως λειτουργούν τα πράγματα και όταν το θελήσουν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως: «Η Εκκλησία δε θα αφήσει τα παιδιά αυτά έξω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου