Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων στη Μητρόπολη Βοστώνης

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Τα ελληνικά σχολεία των κοινοτήτων της Ιερής Μητρόπολης Βοστώνης θα γιορτάσουν υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη κ. Μεθοδίου την εορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων. Ο εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στις 3 η ώρα το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού Βοστώνης, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα γραφεία της Μητροπόλεως στη διεύθυνση 162 Goddard Avenue στο Μπρούκλαϊν Μασαχουσέτης.

Θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες του Ημερησίου ελληνικού σχολείου της κοινότητας της Αγίας Τριάδος του Λόουελ Μασαχουσέτης, καθώς και των Απογευματινών ελληνικών σχολείων των κοινοτήτων της Μητρόπολης από πολλά μέρη της Νέας Αγγλίας.

Τα παιδιά θα απαγγείλουν ποιήματα προσιδιάζοντα στους Τρεις Μεγάλους Πατέρες και Διδάχους της Εκκλησίας και του Γένους, Βασίλειο τον Μέγα, Ιωάννη τον Χρυσόστομο και Γρηγόριο τον Θεολόγο, καθώς επίσης και για την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό, καθώς και θεατρικά σκετς.

Τα χορευτικά συγκροτήματα της Μητρόπολης Βοστώνης υπό τη διεύθυνση του Δρα Ιωάννη Πάππα και οι «Υιοί και Θυγατέρες  του Μεγάλου Αλεξάνδρου» υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή και διευθυντή του Γεωργίου Παπαδοπούλου, θα παρουσιάσουν όμορφους ελληνικούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «προτρέπω όλα τα ελληνικά σχολεία των κοινοτήτων της Μητροπόλεώς μας να συμμετάσχουν στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων, την Κυριακή 28 του μηνός στο Κέντρο του Καθεδρικού Ναού. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να θυμηθούμε όλοι μας μικροί και μεγάλοι, κληρικοί και λαϊκοί ότι είμαστε κληρονόμοι μιας μεγάλης και μοναδικής κληρονομιάς που λέγεται Ορθοδοξία και Ελληνισμός, η αλληλοπεριχώρηση των οποίων έχει δώσει στον κόσμο την ανόθευτη Πίστη της Εκκλησίας του Χριστού κι έναν Πολιτισμό με πανανθρώπινες και οικουμενικές διαστάσεις».

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος τόνισε επίσης πως «τα παιδιά της Ομογένειάς μας είναι παιδιά ευλογημένα, βγαίνουν και ανατρέφονται από σωστές, τίμιες και ηθικές οικογένειες και αποτελούν την εγγύηση για τη συνέχιση της Εκκλησίας και της Ομογενείας μας εδώ».

Την διοργάνωση και τον συντονισμό της εορτής την έχει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εκπαιδευτικών των ελληνικών σχολείων της Μητροπόλεως Βοστώνης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους και μετά το πέρας του προγράμματος θα προσφερθούν εδέσματα και αναψυκτικά.

Στο ανακοινωθέν της διοργανωτικής επιτροπής τονίζεται πως «η παρουσία σας στην εορτή θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση και στήριξη της Ελληνικής Παιδείας, του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ορθοδόξου Πίστεώς  μας».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου