Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Μετά τα F-35 στα σκαριά και ελληνικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

Μετά τα F-35 και ελληνικό υποβρύχιο – Τι αποκάλυψε ο Δένδιας

Προχωρά και η κατασκευή συστήματος anti-drones

Ένα νέο μοντέλο αναγέννησης της αμυντικής βιομηχανίας βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Μετά τα F-35 στα σκαριά και ελληνικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο.  

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, αυτό το μοντέλο αναγέννησης, έρχεται μάλιστα «να κολλήσει» στο πακέτο-μαμούθ των προηγμένων οπλικών συστημάτων (F-35, φρεγάτες, C-130, άρματα μάχης κ.λπ.), αξίας πάνω από 2 δισ. δολάρια, που μας προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν θα σταθώ στα drones, για τα οποία θα έχετε διαβάσει, αλλά και στα μικρά σκάφη που θα κινούνται αυτόνομα στη θάλασσα. Κάποια από αυτά δε και κάτω από την επιφάνεια (μικρά μη επανδρωμένα υποβρύχια δηλαδή), όπως υπονόησε ο Νίκος Δένδιας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Ναύσταθμο.

Υπάρχει ήδη πρόταση από ιδιωτικούς φορείς στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου για τη ναυπήγησή τους και μάλιστα μέσω του προγράμματος «ΦΑΙΑΞ», στο οποίο συμμετέχουν επτά ελληνικές εταιρείες και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Θυμίζω ότι ο κ. Δένδιας εξήγγειλε και την κατασκευή ενός συστήματος anti-drones για τις Ένοπλες Δυνάμεις, το οποίο θα κατασκευαστεί και αυτό από ελληνικές βιομηχανίες, περίπου σαν τον «Σιδηρούν Θόλο» (Iron Dome) των Ισραηλινών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου