Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Η Βουλή της Φλόριντα (Florida) εγκρίνει νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2024

Είναι και αυτό μία αρχή!

«Τα παιδιά δεν μπορούν να μείνουν μακριά από τις πλατφόρμες»

Η Βουλή της Φλόριντα ψήφισε νομοσχέδιο την Τετάρτη που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να δημιουργούν λογαριασμούς σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων - ακόμη και με γονική έγκριση - σε προσπάθειες να κρατήσουν τα παιδιά από το να μεγαλώσουν «κολλημένα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το νομοσχέδιο 1 της Βουλής των Αντιπροσώπων, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Τάιλερ Σιρουά, Republican Rep. Tyler Sirois, πέρασε με διακομματική ψήφο 106-13. Οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι τα παιδιά είναι πιο εκτεθειμένα στον εκφοβισμό και τους σεξουαλικούς θηρευτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η χρήση μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, αυτοκτονία και εθισμό.

«Εκμεταλλεύονται τα παιδιά που μεγαλώνουν. Αυτό είναι το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Και γιατί το κάνουν; Για να τους κρατήσει γαντζωμένους ... με τα χτυπήματα ντοπαμίνης που δίνει η πλατφόρμα στα παιδιά μας με κάθε αυτόματη αναπαραγωγή, με κάθε like, με κάθε ειδοποίηση push», δήλωσε ο Sirois στο Kids The Associated Press.

Αν και το νομοσχέδιο δεν κατονομάζει ρητά ποιες πλατφόρμες θα επηρεαστούν, στοχεύει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών, επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν υλικό και να αλληλοεπιδρούν με άλλους και χρησιμοποιεί εθιστικά χαρακτηριστικά. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ιδιωτικά μηνύματα μεταξύ ατόμων δεν θα επηρεαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου