Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Τουρκία: Πράσινο φως από Μπάιντεν για την πώληση F-16

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2024

Να το θυμάστε όταν θα πάτε να ψηφίστε!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ με επιστολή του στα μέλη του Κονγκρέσου ζητά την έγκριση της πώλησης των F-16 στην Τουρκία.

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά την έγκριση της εισόδου της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ προχωρούν τις διαδικασίες για την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Ο Τζο Μπάιντεν με επιστολή του στα μέλη του Κονγκρέσου ζητά την έγκριση της πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών στην Άγκυρα.

Το συγκεκριμένο ποσό αφορά την πώληση 40 νέων αεροσκαφών προς την τουρκική πολεμική αεροπορία, αλλά και την ταυτόχρονη αναβάθμιση 80 ακόμη. Με τη συγκεκριμένη επιστολή ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτρέπει το Κογκρέσο να προχωρήσει στη σχετική έγκριση, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει νέα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι χαιρετίζει την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από το τουρκικό κοινοβούλιο δηλώνοντας παράλληλα ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Η Ουάσινγκτον ανυπομονεί να λάβει το έγγραφο επικύρωσης της Τουρκίας και η Ουγγαρία να προχωρήσει επίσης στη διαδικασία, πρόσθεσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου, Βεντάντ Πατέλ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 της Τουρκίας, ωστόσο αναγνωρίζει πως το αμερικανικό Κογκρέσο έχει κύριο ρόλο να παίξει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου