Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Wall Street: Δεν φοβήθηκε τα ιστορικά υψηλά

 Τετάρτη, 24 - 1 - 2024

Η Wall Street διαθέτει τις δυνάμεις ώστε να υποδεχτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αποφάσεις για τα επιτόκια της Federal Reserve

Σε νέα ιστορικά υψηλά βρέθηκε σήμερα η Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει για πρώτη φορά πάνω από τις 38.000 μοναδες, επιβεβαιώνοντας ότι διαθέτει τις δυνάμεις ώστε να υποδεχτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αποφάσεις για τα επιτόκια της Federal Reserve, όταν έρθουν αυτές..

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,36% στις 38.001 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,22% στις 4.850 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,32% στις 15.360 μονάδες.

Πετρέλαιο: Άνοδο που ξεπερνά το 2%

Σε επίπεδο τίτλων, η Boeing υποχώρησε  κατά 1,8% αφού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ συνέστησε στους αερομεταφορείς να επιθεωρήσουν τα βύσματα της πόρτας στη μέση εξόδου του αεροσκάφους Boeing 737-900ER, τα οποία είναι παρόμοια με αυτά που υπήρχαν σε προβληματικά αεροσκάφη της Alaska Airlines.

Απωλειες σχεδόν 22% σημείωσε και η Archer-Daniels-Midland, αφού η εταιρεία επεξεργασίας τροφίμων τοποθέτησε σε διοικητική άδεια τον CFO Vikram Luthar εν μέσω έρευνας για ορισμένες λογιστικές πρακτικές και αναθεώρησε τις οδηγίες για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου που ήταν κατώτερες των προσδοκιών. 

Με το βλέμμα στην Fed

Τόσο ο Dow Jones, όσο και ο S&P 500 βρέθηκαν σήμερα σε νέα ιστορικά υψηλά, επιβεβαιώνοντας ότι η Wall Street βρίσκεται πράγματι σε μια ανοδική αγορά που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022. Ωστόσο, η ισχύς της Wall Street θα εξαρτηθεί φαινομενικά από το αν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα καταφέρει μια ήπια προσγείωση για την οικονομία, χωρίς να οδηγηθεί σε ύφεση. Οι επενδυτές ελπίζουν σε μια σειρά από μειώσεις επιτοκίων που θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο, αν και είναι λιγότερο σίγουροι ότι η αρχική μείωση θα πραγματοποιηθεί τότε.

Οι επενδυτές τώρα τιμολογούν με πιθανότητα περίπου 47% την μείωση των επιτοκίων της Fed τον Μάρτιο, σύμφωνα με το FedWatch Tool του CME. Αυτό σηματοδοτεί μια απότομη μείωση από 81% την προηγούμενη εβδομάδα.

«Είναι σχεδόν σαν να μην υπάρχει φόβος», δήλωσε ο Brian Price, επικεφαλής διαχείρισης επενδύσεων στην Commonwealth Financial. «Είχαμε μια μικρή αστάθεια στην έναρξη της χρονιάς, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να εξισορροπήσουν εκ νέου τα χαρτοφυλάκια αλλά τώρα, φαίνεται απλώς ότι επαναλαμβάνουμε την τάση που υπήρχε σαφώς στο τέταρτο τρίμηνο», πρόσθεσε.

Η μακροοικονομική είδηση της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο κορυφαίος οικονομικός δείκτης του Conference Board υποχώρησε ξανά τον Δεκέμβριο, αλλά η πτώση 0,1% δεν ήταν τόσο κακή όσο η εκτίμηση για μείωση 0,3%. Ενώ ο δείκτης, ο οποίος εξετάζει 10 μετρήσεις για την απασχόληση, τη μεταποίηση και τη στέγαση, μαζί με τις διαφορές αποδόσεων και τις τιμές των χρηματιστηρίων, εξακολουθεί να δείχνει ύφεση, καταγράφηκε βελτίωση σε έξι από αυτούς που εξετάστηκαν.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου