Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι πολύ κοντά στην παραπομπή του υπουργού Εσωτερικών Αλεχάντρο Μαγιόρκας (Alejandro Mayorkas).

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων κάνουν τα τελευταία τους βήματα προς την παραπομπή του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας, καθιερώνοντας μια επίσημη ψηφοφορία με στόχο έναν γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου για πρώτη φορά σε σχεδόν 150 χρόνια.

Η Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων, σε μια φλογερή ακρόαση την Τρίτη, ενέκρινε δύο άρθρα μομφής εναντίον του Μαγιόρκας. Τον κατηγορούν για «εσκεμμένη και συστημική άρνηση συμμόρφωσης με το νόμο» και για «παραβίαση της εμπιστοσύνης του κοινού» σχετικά με τον χειρισμό των νότιων συνόρων της χώρας.

Γιατί οι Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν για την παραπομπή του Μαγιόρκα;

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων επιδιώκουν εδώ και καιρό να παραπέμψουν τον Μαγιόρκας στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και τη διαχείριση των πολιτικών γύρω από τους μετανάστες χωρίς χαρτιά στις ΗΠΑ. Οι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος υποστήριξαν ότι ο υπουργός επέτρεψε σκόπιμα να συνεχιστεί το status quo και απέτυχε να χρησιμοποιήσει τον ρόλο του για να αναλάβει δράση.

«Δεν έχουμε προσεγγίσει αυτή τη διαδικασία ελαφρά τη καρδία. Οι ενέργειες του Γραμματέα Μαγιόρκα μας ανάγκασαν να βάλουμε το χέρι μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η συνοριακή κρίση», δήλωσε ο βουλευτής Mark Green, R-Tenn., πρόεδρος της επιτροπής, στην εναρκτήρια δήλωσή του την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι ο Mayorkas αρνήθηκε εσκεμμένα να επιβάλει τους υπάρχοντες νόμους μετανάστευσης για την αντιμετώπιση των συνόρων.

USA TODAY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου