Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Η αγορά ασφάλειας σπιτιού και αυτοκινήτου γίνεται αδύνατη

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αφού η Allstate υπέστη ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων και δεν κατάφερε να επιτύχει τις αυξήσεις των επιτοκίων που ήθελε, κατέφυγε σε πιο ριζική επιλογή.

Ο ασφαλιστικός γίγαντας απείλησε το περασμένο φθινόπωρο να σταματήσει να ανανεώνει την ασφάλιση αυτοκινήτων για πελάτες σε τρεις πολιτείες που δεν είχαν υποχωρήσει στις απαιτήσεις του, κάτι που θα είχε αφήσει αυτούς τους ασφαλισμένους να αγωνίζονται για κάλυψη. Οι πολιτείες δεν αντέδρασαν.

Τον Δεκέμβριο, το Νιου Τζέρσεϊ ενέκρινε αυξήσεις στα ποσοστά αυτοκινήτων για την Allstate κατά μέσο όρο κατά 17% και η Νέα Υόρκη μια αύξηση 15%. Οι ρυθμιστικές Αρχές στην Καλιφόρνια επιτρέπουν στην Allstate να αυξήσει τα επιτόκια αυτοκινήτων κατά 30%, αλλά ακόμα δεν έχουν αποφασίσει σχετικά με το αίτημά της για αύξηση 40% στα επιτόκια ασφάλισης κατοικίας, αφού η ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε να συντάξει νέα συμβόλαια.

Για πολλούς Αμερικανούς, η ασφάλιση τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τα σπίτια τους έχει μετατραπεί από μια ρουτίνα, γενικά διαχειρίσιμη δαπάνη, σε μια δοκιμασία «do-or-die», που μπορεί να επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Οι ασφαλιστές βγαίνουν από τα χειρότερα χρόνια τους στην Ιστορία. Οι καταστροφικές ζημιές από καταιγίδες και πυρκαγιές είναι ένας μεγάλος λόγος. Η τελευταία δεκαετία των παγκόσμιων φυσικών καταστροφών ήταν η πιο δαπανηρή από ποτέ. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες έχουν επιδεινώσει τις καταιγίδες και έχουν συμβάλει σε ξηρασίες που έχουν αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιών. Πάρα πολλά νέα σπίτια χτίστηκαν σε περιοχές που κινδυνεύουν από πυρκαγιά.

Καθώς οι απώλειες αυξάνονταν, ο πληθωρισμός έκανε τα πράγματα χειρότερα, ενισχύοντας το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης αυτοκινήτων ή κατοικιών.

Η κλιματική αλλαγή έχει επίσης καταστήσει πιο δύσκολο για τους ασφαλιστές να μετρήσουν τους κινδύνους τους, ωθώντας ορισμένους να απαιτήσουν ακόμη υψηλότερα ασφάλιστρα για να μετριάσουν τις μελλοντικές ζημίες.

«Ποτέ δεν έχω δει τη συνολική αγορά τόσο κακή», είπε ο Μπάρι Γκίλγουεϊ (Barry Gilway), ένας 52χρονος βετεράνος του κλάδου, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2023 ως επικεφαλής της Citizens Property Insurance της Φλόριδας, μιας κρατικής ασφαλιστικής εταιρείας έσχατης ανάγκης που πουλάει σχέδια σε άτομα που δεν μπορούν να λάβουν κάλυψη αλλού.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού και οι οδηγοί αντιμετωπίζουν απότομα αυξανόμενα ασφάλιστρα, λιγότερη κάλυψη και λιγότερες, εάν υπάρχουν, επιλογές ασφαλιστών. Αυτό μπορεί να κάνει τα σπίτια να αξίζουν λιγότερο και πιο δύσκολο να πουληθούν και τα αυτοκίνητα λιγότερο οικονομικά.

Η State Farm συγκέντρωσε ζημίες $13 δισ. από ασφάλειες ατυχημάτων το 2022, τις χειρότερες από ποτέ. Πέρυσι, σταμάτησε να συντάσσει νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίας στην Καλιφόρνια. Οι ρυθμιστικές Αρχές της πολιτείας ενέκριναν τον περασμένο μήνα αύξηση του επιτοκίου ασφάλισης κατοικίας κατά 20%.

«Wall Street Journal», ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου