Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Φόρο τιμής σε ένα αδικοχαμένο κορίτσι, την Αλίκη

 Κυριακή, 13 Αυγούστου, 2023


Παρά τη ζέστη του Αυγούστου αντί να πάω στην παραλία της Κουρούτας στην Αμαλιάδα ή του Αγίου Ηλία του Πύργου, προτίμησα να επισκεφθώ την Αλίκη στο κοιμητήριο της Φραγκαβίλας στην Αμαλιάδα.

Εκεί είναι η τελευταία και παντοτινή κατοικία της 23χρονης τότε που σκοτώθηκε (πριν σχεδόν τρία χρόνια) σε τροχαίο με μοτοσυκλέτα της οποίας ο οδηγός έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σκοτώθηκαν και οι δύο έξω από το σπίτι της στην Αμαλιάδα.

Τι να πεις και πως να παρηγορήσεις την μάνα, τον πατέρα και τον αδελφό της, και όλη την οικογένεια.  

Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ήρθε στην Αμαλιάδα γιατί ο κωρωναϊός ήταν στα «ύψη» και έσπερνε τον θάνατο.  Έτσι προτίμησε να έρθει στην Αμαλιάδα όπου η οικογένεια μένει σε ανοικτό χώρο.  

2-3 ώρες ήταν η παραμονή της στην Αμαλιάδα όταν φίλος του αδελφού της της ζήτησε να τη μεταφέρει στο σπίτι της που ήταν κάπου ένα χιλιόμετρο μακριά. 

Στη πορεία όμως ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και η μοτοσυκλέτα έφυγε από την πορεία της και σφηνώθηκε πάνω στην κολώνα του ηλεκτρισμού.

Η Αλίκη νεκρή επί τόπου, ο 27χρονος υπέκυψε ύστερα από μερικές ημέρες.

Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα επισκέπτομαι την Αλίκη και άλλους συγγενείς και φίλους που έφυγαν από την επίγεια ζωή.  Τους ανάβω ένα κερί και κάνουμε τρισάγιο.  Έτσι δεν τους ξεχνάμε.  Θα μένουν στη μνήμη μας για πάντα.

Αιωνία τους η Μνήμη

Βασίλης Καυκάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου