Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Πρώτη αναμέτρηση Ρεπουμπλικανών – Απών ο Τραμπ

Τετάρτη, 23 Αυγούστου, 2023

ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ. ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ. Το σκηνικό είναι έτοιμο για την πρώτη αναμέτρηση των Ρεπουμπλικανών για την προεκλογική εκστρατεία του 2024, με την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών να δηλώνει αργά τη Δευτέρα ότι οκτώ υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ανέβουν στη σκηνή στο Μιλγουόκι. Να σημειωθεί ότι από νωρίς ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν ήταν πρόθυμος να μετάσχει.

Το δίωρο ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. σήμερα, Τετάρτη. Συντονιστές είναι οι παρουσιαστές του «Fox News Channel» Μπρετ Μπέιερ (BretBaier) και Μάρθα ΜακΚάλουμ (Martha MacCallum).

Σε αντίθεση με ορισμένα προηγούμενα προεδρικά ντιμπέιτ, τα οποία μεταδίδονταν ταυτόχρονα σε πολλά μεγάλα δίκτυα και καλωδιακά κανάλια, το πρώτο φόρουμ θα μεταδοθεί αποκλειστικά από το «Fox News» και το «Fox Business Network», καθώς και από τον ιστότοπο του «Fox» και άλλες πλατφόρμες μετάδοσης και ψηφιακές πλατφόρμες.

Αντί του καναλιού του δικτύου στο YouTube, η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή συνεργάστηκε με το Rumble -μια πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο που είναι δημοφιλής σε ορισμένους συντηρητικούς- για τη ζωντανή μετάδοση του ντιμπέιτ. Η πρόεδρος Ρόνα Μακ Ντάνιελ (Ronna McDaniel) δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι αυτή ήταν μια απόφαση που αποσκοπούσε στην «απομάκρυνση από την BigTech».

Ένας άλλος εταίρος του ντιμπέιτ είναι το Young America’sFoundation, μια οργάνωση με έδρα το Ουισκόνσιν, της οποίας ηγείται ο πρώην κυβερνήτης Σκοτ Γουόκερ (Scott Walker) και η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «ο κύριος οργανισμός επικοινωνίας του Συντηρητικού Κινήματος».

Οι υποψήφιοι θα βρεθούν στη σκηνή του Fiserv Forum στο Μιλγουόκι, τη μεγαλύτερη πόλη του Ουισκόνσιν, μιας πολιτείας που αποτελεί πεδίο μάχης και θα φιλοξενήσει επίσης το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών το επόμενο έτος.

Το Ουισκόνσιν έχει αποδείξει ως πολιτεία την ικανότητά του να επηρεάζει τις εξελίξεις στις πρόσφατες ψηφοφορίες. Τέσσερις από τις τελευταίες έξι προεδρικές εκλογές έχουν κριθεί εκεί με διαφορά μικρότερη της μιας ποσοστιαίας μονάδας, με τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίζει οριακά το 2016 πριν χάσει με παρόμοια διαφορά το 2020.

Το RNC επιβεβαίωσε αργά τη Δευτέρα ποιοι υποψήφιοι θα βρεθούν στη σκηνή του ντιμπέιτ στο Μιλγουόκι. Το κόμμα έθεσε μια σειρά από δείκτες που έπρεπε να πληρούν οι υποψήφιοι για να προκριθούν, συμπεριλαμβανομένης της εξασφάλισης σημείων αναφοράς σε δημοσκοπήσεις και αριθμούς δωρητών, καθώς και της υπογραφής μιας υπόσχεσης για την υποστήριξη του ενδεχόμενου υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων.

Αυτοί που αναμένεται να βρεθούν στη σκηνή είναι ο κυβερνήτης της Φλόριδας Ρον ΝτεΣάντις (Ron DeSantis), ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Τιμ Σκοτ (Tim Scott), η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι (Nikki Haley), ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι (Vivek Ramaswamy), ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς (Mike Pence), ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι (Chris Christie), ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα Νταγκ Μπέργκαμ (Doug Burgum) και ο πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας Ασα Χάτσινσον (Asa Hutchinson).

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), ο επικρατέστερος υποψήφιος του GOP, έχει ικανοποιήσει εδώ και καιρό τις προϋποθέσεις περί δημοσκοπήσεων και δωρητών, αλλά έχει δηλώσει εδώ και μήνες ότι δεν βλέπει πολλά οφέλη στο να βρεθεί μαζί με τους αντιπάλους του στη σκηνή, δεδομένου του σαρωτικού προβαδίσματός του στον προεκλογικό αγώνα.

Πηγή: «Associated Press», E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου