Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Φυλή: Προς Πάρνηθα η φωτιά – Νέο 112 για Άγιο Ιωάννη Ρώσο και Ντάρδιζα – Στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων όσοι έχουν ανάγκη φιλοξενίας

Τετάρτη, 23 Αυγούστου, 2023

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Χασιάς και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού, ενώ απειλήθηκε και ο ιερός ναός. Αυτή τη στιγμή το κύριο μέτωπο ανεβαίνει προς την Πάρνηθα.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα λίγο πριν τις 12:00 στην περιοχή της Φυλής στην Αττική, αυτή τη στιγμή συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Χασιάς και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού, ενώ απειλήθηκε και ο ιερός ναός. Αυτή τη στιγμή το κύριο μέτωπο ανεβαίνει προς την Πάρνηθα.

Πριν από λίγο στάλθηκε νέο μήνυμα 112 στους κατοίκους των περιοχών Άγιος Ιωάννης Ρώσσος και Ντάρδιζα να εκκενώσουν προς το κέντρο του Μενιδίου.

Νωρίτερα σήμερα είχαν εκκενωθεί οι περιοχές Άνω Λιοσίων, Γεννηματά και Κανάλα με μήνυμα από το 112.

Το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι το Δημαρχείο ‘Ανω Λιοσίων οργανώνεται από τη δημοτική Αρχή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν ανάγκη φιλοξενίας λόγω της φωτιάς. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Φυλής, έχει οργανωθεί ομάδα για να υποδέχεται όσους έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους λόγω της εκκένωσης και δεν έχουν πού να πάνε.

«Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Φυλής που λόγω της εκκένωσης έχουν ανάγκη φιλοξενίας, να μεταβαίνουν στο Δημαρχείο ‘Ανω Λιοσίων, όπου έχει οργανωθεί ομάδα υποδοχής», ανέφερε συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Εκκενώθηκε προληπτικά η Μονή Κλειστών

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12:00 κοντά στην ιστορική Μονή Κλειστών και λόγω των δυνατών ανέμων υπήρξε άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικής και αστυνομίας για να απεγκλωβίσουν τις μοναχές και τον κόσμο από το μοναστήρι.

Ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε ότι στο μοναστήρι βρίσκονταν 50 μοναχές και για προληπτικούς λόγους έσπευσε κοντά τους κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και της ΕΜΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου