Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Τσουκαρίτσκι – Ολυμπιακός 0-3: Στους ομίλους του Europa League με απόλυτη κυριαρχία

Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Ολυμπιακός θα είναι παρών σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 13η σερί χρονιά. Το 3-0 επί της Τσουκαρίτσκι ήταν η σφραγίδα πρόκρισης των «ερυθρόλευκων» στην κύρια φάση του Europa League, όπου χάρη στην υψηλή βαθμολογία τους θα μπουν από το β' γκρουπ δυναμικότητας.

Με μισή ντουζίνα γκολ σε βάρος της Τσουκάριτσκι, ο Ολυμπιακός πήρε πανάξια και επιβλητικά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Συνεχίζοντας την καλή δουλειά του «Γ. Καραϊσκάκης» η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε σκόνη και θρύψαλα τη σερβική ομάδα στο Βελιγράδι (3-0) και πιστοποίησε τη διαρκώς ανοδική της πορεία.

Απείλησε από νωρίς, άνοιξε τον δρόμο ο Μασούρας

Αποφασισμένος να δείξει την ανωτερότητά του μπήκε και στο δεύτερο ματς ο Ολυμπιακός παρά το 3-1 του πρώτου αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν με φόρα στο τερέν, πήραν τη μπάλα στα πόδια τους, την κυκλοφόρησαν σωστά κι έψαξαν το γκολ που λίγο έλειψε να βρουν στο 13′ όταν το σουτ του Έσε από το ύψος της περιοχής, βρήκε αρχικά σε σώμα αμυντικού και στη συνέχεια στο δεξί δοκάρι!

Οκτώ λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ρέτσου να απειλήσει με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπιέλ, ο κίπερ Σαμούροβιτς έδιωξε με δυσκολία στην αριστερή του γωνία, για να πάρει το ριμπάουντ ο Μασούρας και να σουτάρει ελάχιστα άουτ.

Ο διεθνής κυνηγός ήταν εκείνος που απείλησε ξανά στο 29′, αλλά το δυνατό σουτ που έπιασε στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα δίπλα στο αριστερό δοκάρι.

Με τον Ροντινέι αριστερά στην άμυνα, αντί του τιμωρημένου Κίνι και τον Βρουσάι δεξιά, τον Έσε δίπλα στον Καμαρά στον άξονα και τον Μασούρα, με τον Φορτούνη και τον Μπιέλ πίσω από τον Ελ Καμπί, οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν τελικά το γκολ στο 34′. Δράστης ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος την τρίτη και φαρμακερή φορά που απείλησε, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα, έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια του Μπιέλ και σλάλομ εντός περιοχής.

Νέα προσπάθεια του Μπιέλ δύο λεπτά αργότερα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Το κρεσέντο του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με τον Ελ Καμπί να σκοράρει στο 39′ έπειτα από την κάθετη πάσα του Φορτούνη, αλλά ο σκόρερ υποδείχθηκε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Ο κάπτεν των «ερυθρολεύκων» στην 300ή επίσημη παρουσία του με τα χρώματα της ομάδας πέρασε υπέροχη ασίστ, αλλά ο Μαροκινός στράικερ ήταν ακάλυπτος για μερικά εκατοστά.

Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών, Μπιέλ και Βρουσάι άλλαξαν υπέροχα τη μπάλα από δεξιά, ο Ισπανός πάτησε περιοχή και αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο έγραψε το 0-2 σαν σε προπόνηση.

Τρίτο γκολ και πολλές ευκαιρίες

Με δύο νέα πρόσωπα επέστρεψε στο παιχνίδι η «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα από τη στιγμή που η πρόκριση ουσιαστικά είχε κριθεί. Ο Ελ Αραμπί πήρε τη θέση του Ελ Καμπί και ο Αλεξανδρόπουλος εκείνη του Καμαρά.

Ήταν λογικό ο Μαρτίνεθ να σκεφτεί και λίγο το ματς πρωταθλήματος που ακολουθεί (με τη Λαμία, 3/8), από τη στιγμή που η ομάδα του καθάρισε από νωρίς την πρόκριση. Οι ρυθμοί, ωστόσο, δεν έπεσαν και νωρίς ήρθε το 0-3. Σκόρερ αυτή τη φορά ο Ρέτσος με υπέροχη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη (53′).


Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (57′ Πορόσο), Φρέιρε, Βρουσάι, Καμαρά (46′ Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Φορτούνης (57′ Σκάρπα), Μασούρας (68′ Καρβάλιο), Μπιέλ, Ελ Καμπί (46′ Ελ Αραμπί)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου