Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Λειτουργικό αδιέξοδο στο ΕΣΥ από το «κύμα» φυγής υγειονομικών

Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, 2023

ΠΥΡΓΟΣ. («Πατρίς Πύργου»). Τα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας τόσο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο συζητήθηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, στην οποία συμμετείχαν και γιατροί, παρουσία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) Μιχάλη Γιαννάκου.

Στη συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων στο αμφιθέατρο της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο υγειονομικός κλάδος σε ιατρικό και νοσηλευτικό επίπεδο, ενώ στο επίκεντρο τέθηκαν από τον κ. Γιαννάκο και τον κ. Γεωργίου η σημερινή κατάσταση του νοσοκομείου Πύργου, με τις ελλείψεις οι οποίες αφορούν κυρίως τους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, με το σοβαρότερη να καταγράφεται όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια στην Παθολογική Κλινική, αλλά και οι μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων.

«Θέσαμε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΕΔΗΝ) τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πύργου και τα οποία εδώ και τρία χρόνια παραμένουν άλυτα. Η Παθολογική κλινική εξακολουθεί να λειτουργεί με σοβαρότατες ελλείψεις ενώ και ο Στρατιωτικός γιατρός που είχε έρθει, μοιάζει πλέον με προεκλογικό τέχνασμα καθώς μετά τις εκλογές έχει πάψει και αυτός. Οι ελλείψεις είναι πολλές και σε όλα τα τμήματα. Στην Ουρολογική δυο μόνο γιατροί προσπαθούν να καλύψουν τους πολίτες ενώ εκτός από τα προβλήματα των κλινικών, σοβαρό είναι και το ζήτημα της μη λειτουργίας βασικών τακτικών εξωτερικών ιατρείων με κυριότερο το Παθολογικό αλλά και Πνευμονολογικό και Διαβητολογικό. Ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν την Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας και το Υπουργείο Υγείας. Αποτέλεσμα είναι οι Ηλείοι ασθενείς να προσφεύγουν σε ιδιώτες και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γιάννης Γεωργίου.

Το γεγονός ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε λειτουργικό αδιέξοδο λόγω των μαζικών αποχωρήσεων, το «κύμα» φυγής υγειονομικών ,τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας ακόμα ότι «οι περιφερειακές ανισότητες στο ΕΣΥ στην παροχή υπηρεσιών μέρα με την ημέρα αυξάνονται όλο και πιο πολύ καθότι στα περιφερειακά νοσοκομεία αρνούνται να πάνε γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό καθώς οι μισθοί δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος διαβίωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου