Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Κυρανάκης: Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών με την πλατφόρμα στο Κτηματολόγιο

Τετάρτη, 30 Αυγούστου, 2023

«Απόφαση του υπουργείο μας είναι να κάνουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση, με σκληρή δουλεία ώστε σε λίγους μήνες να διορθωθεί αυτή η κατάσταση», είπε.

Η έννοια της ταλαιπωρίας είναι ταυτόσημη με το Κτηματολόγιο και την όλη διαδικασία της μεταβίβασης ακινήτου στην χώρα μας είπε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστας Κυρανάκης. Απόφαση του υπουργείο μας είναι να κάνουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση, με σκληρή δουλεία ώστε σε λίγους μήνες να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, είπε.

Δεσμευτήκαμε να τελειώσει το χάος με τις χειρόγραφες λίστες, με την εμπορία με τα χαρτάκια προτεραιότητας, με τις μεταμεσονύκτιες αναμονές στα πεζοδρόμια, με αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση. Από χθες είναι έτοιμη και έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα όπου ο πολίτης εξυπηρετείται ψηφιακά και για μια σειρά ενέργειες δεν χρειάζεται να μεταβεί ο ίδιος στο Κτηματολόγιο.

Όσοι επιλέγουν να πάνε οι ίδιοι στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών, αντί να περιμένουν στις ουρές μπορούν να βγάλουν οι ίδιοι από το κινητό τους το αριθμό προτεραιότητας, και να ξέρουν ακριβώς πότε θα είναι η σειρά τους να πάνε να εξυπηρετηθούν.

Αναφερόμενος στην απονομή δικαιοσύνης είπε ότι είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο έργο το e-justice με δύο σκέλη:

Τις τηλεδίκες όπου δεν θα απαιτείται η φυσική παρουσία των διαδίκων και

Την ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

Σχετικά με τις δίκες που αφορούν σε ακίνητα είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι αν ελαφρύνει τα δικαστήρια από τις υποθέσεις που αφορούν σε ακίνητα.

Π. χ. για τα πρόδηλα σφάλματα ετοιμάζουμε ψηφιακές λύσεις για να μην οδηγούνται οι αντίδικοι στα δικαστήρια.

Έως το τέλος του 2023 θα είναι έτοιμος ο ψηφιακός φάκελος ακινήτου, όπου ο συμβολαιογράφος θα μπορεί να συγκεντρώνει γρήγορα και σε ένα σημείο όλα τα απαραίτητα έγραφα για το ακίνητο.

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα διασυνδεθεί πλατφόρμα για τους δικαστικούς επιμελητές, ώστε να μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική επίδοση δικογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου