Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

instacar: Υπάρχει leasing χωρίς προκαταβολή και χρονική δέσμευση

Παρασκευή, 25 Αυγούστου, 2023

Το instacar είναι συνδρομητική υπηρεσία που καλύπτει το κενό ανάμεσα στο ακριβό για μακροχρόνια χρήση rent a car και στη μη ευέλικτη επιλογή του παραδοσιακού leasing

Πολύ συχνά ακούμε συζητήσεις ή βλέπουμε διαφημίσεις σχετικά με το leasing αυτοκινήτου και αν τελικά συμφέρει σε σχέση με την απλή ενοικίαση ενός οχήματος ή ακόμη και με την αγορά ενός καινούργιου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Στην ουσία με τον όρο leasing εννοούμε μία υπηρεσία χρονομίσθωσης ενός οχήματος, με αυξημένα προνόμια η οποία τελικά καταλήγει ο ενοικιαστής να έχει τη δυνατότητα απόκτησης του οχήματος.

To instacar εξαγόρασε την Kineo

Για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών η έννοια της χρονομίσθωσης (leasing) ήταν συνώνυμο με τις μεγάλες εταιρείες οι οποίες το χρησιμοποιούν ως μία παροχή προς τους εργαζόμενους. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Κάθε καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να βρει μία εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες leasing και να συνάψει μία σύμβαση η οποία θα του δίνει τη δυνατότητα να έχει στη διάθεσή του το αυτοκίνητο της επιλογής του, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Σήμερα, με την κουλτούρα των οδηγών να έχει αλλάξει σημαντικά και το leasing να θεωρείται πλέον μια σοβαρή επιλογή για την απόκτηση αυτοκινήτου, έχει αλλάξει και η ίδια η αγορά, η οποία βρίθει επιλογών. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται δεκάδες εταιρείες leasing αυτοκινήτων η κάθε μία με τα δικά της προγράμματα.

Κάπου εδώ έρχεται στην επιφάνεια το μεγάλο ερώτημα: ποια εταιρεία leasing να επιλέξω; 

Η επιλογή του instacar

Το κενό ανάμεσα στο ακριβό για μακροχρόνια χρήση rent a car και στην απαιτητική και μη ευέλικτη επιλογή του παραδοσιακού leasing επιδιώκει να καλύψει το instacar. Η ελληνική startup ευέλικτου leasing οχημάτων instacar, που στις αρχές του έτους άντλησε κεφάλαια ύψους 55 εκατ. ευρώ, επιτάχυνε την εξέλιξή της σε μία εφαρμογή που παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, από τη μίσθωση μέχρι το service, την αλλαγή ελαστικών, το πλύσιμο ή ακόμη και το παρκάρισμα.

Το instacar έκανε ένα βήμα παραπέρα από το κλασικό leasing προσφέροντας τη δυνατότητα απόκτησης αυτοκινήτου, καινούργιου ή μεταχειρισμένου, από επίσημες ελληνικές αντιπροσωπείες, εύκολα, γρήγορα και για όσους μήνες επιθυμεί ο συνδρομητής, με μηνιαία συνδρομή. Παράλληλα, χαρακτηριστική είναι η σημαντική επεκτασιμότητα που εμφανίζει: ήδη έχει επεκταθεί στην αγορά των e-bike και e-scooter. 

Προσφορά για αυτοκίνητο σε 1 λεπτό

Το instacar δίνει τη δυνατότητα leasing χωρίς τράπεζα, προσπερνώντας τις χρονοβόρες αλλά και περίπλοκες τραπεζικές εργασίες, αλλά και χωρίς προκαταβολή, αφού πέραν του instastart, δεν ζητείται η καταβολή άλλου ποσού. Επίσης, ο πελάτης δεν δεσμεύεται με κανέναν τρόπο. Μπορεί να αναβαθμίσει το αυτοκίνητό του με κάποιο άλλο από τον στόλο της εταιρείας ή να σταματήσει οριστικά τη μίσθωση οποιαδήποτε στιγμή.

Tο instacar έρχεται να αντικαταστήσει τις υπέρογκες προκαταβολές του ύψους του 20% της λιανικής τιμής του οχήματος. Υπάρχει μία καταβολή και αποτελείται από δύο μέρη. Την εγγραφή (270€ + ΦΠΑ) και μια μηνιαία συνδρομή για το όχημα της επιλογής του πελάτη, η οποία του επιστρέφεται αν το κρατήσει 18 μήνες με τη μορφή δωρεάν μισθώματος ή -αν αποφασίσει να εξαγοράσει το όχημα- συνυπολογίζεται στην τελική τιμή. Για τον τυπικό οικονομικό έλεγχο χρειάζονται μόνο τα δικαιολογητικά που βρίσκει ο ενδιαφερόμενος εδώ.

Ουσιαστικά, διαλέγεις όχημα και το παραλαμβάνεις σε διάστημα 2 έως 10 ημερών, χωρίς κρυφές χρεώσεις και δεσμεύσεις.

Σημειώνεται ότι το κλασικό rent a car αποτελεί μία βραχυχρόνια λύση, το παραδοσιακό leasing δεσμεύει συνήθως με συμβόλαιο 36 ή 48 μηνών και μεγάλες προκαταβολές, ενώ το τυπικό δάνειο με 5 έως 7 χρόνια. Το instacar από την άλλη λειτουργεί σαν συνδρομητική υπηρεσία. Χωρίς καμία δέσμευση, ο συμβαλλόμενος κρατάει το όχημα για όσο το επιθυμεί και μπορεί να το επιστρέψει, να το αλλάξει ή και να το εξαγοράσει ανά πάσα στιγμή.

Το leasing αυτοκινήτων για ιδιώτες και επιχειρήσεις που προσφέρει το instacar περιλαμβάνει: κάλυψη μικτής ασφάλειας, πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, εξασφαλισμένη αλλαγή ελαστικών, παροχή 24ωρης οδικής βοήθειας, αλλαγή οχήματος αλλά και δυνατότητα διακοπής συμβολαίου χωρίς πρόστιμο. 

Μία διαδικασία 100%… online

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το σύνολο της διαδικασίας απόκτησης οχήματος μέσω του instacar γίνεται 100% online, με την πλατφόρμα να έχει ήδη την υψηλότερη βαθμολογία από τους χρήστες που την αξιολογούν (4,8 αστέρια στο Google Reviews). Ωστόσο, η εμπλοκή με την τεχνολογία δεν σταματά εδώ καθώς το instacar έχει αναπτύξει δύο πλήρεις εφαρμογές: το Ledger και το instadriver.

Το Ledger είναι ένα εργαλείο διαχείρισης στόλου, ανεπτυγμένο από την ομάδα του instacar. Η συγκεκριμένη εφαρμογή διευκολύνει τις διαδικασίες και καθιστά εφικτές τις παραδόσεις, επιστροφές και αλλαγές οχημάτων, χωρίς να προκύπτουν προβλήματα για τους instadrivers, αποτελώντας βασικό τεχνολογικό γρανάζι της εταιρείας με τις διαδικασίες κάθε τμήματος να περνάνε από αυτό.

Το instadriver είναι ουσιαστικά η εφαρμογή του instacar. Μέσα από αυτή, όλοι οι instadrivers μπορούν και παρακολουθούν τα πάντα για το όχημα και το συμβόλαιό τους, ενώ μπορούν να δηλώσουν περιστατικά όπως βλάβες και ατυχήματα και να κλείσουν απευθείας το ραντεβού επισκευής, service ή αλλαγής ελαστικών.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου