Μέχρι το 95′, όταν ο Μαντσίνι βγήκε τετ α τετ με τον Ματέους, ο Παναθηναϊκός έψαχνε μια αγωνιστική υπέρβαση στην Αθήνα για να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Από τη στιγμή που όμως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πλάσαρε εύστοχα στην κλειστή γωνία και η ελληνική ομάδα μείωσε σε 2-1, η τράπουλα μοιράστηκε ξανά.

Οι «πράσινοι» θα έφευγαν με άδεια χέρια από την Πορτογαλία και η Μπράγκα θα είχε αποκτήσει ξεκάθαρο αβαντάζ πριν από το δεύτερο ματς της ερχόμενης Τρίτης στην Αθήνα. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Σπόραρ θα ήταν ο μοιραίος του «Τριφυλλιού», καθώς στο 62′ είχε πλασάρει άουτ σε κενή εστία, αποτυγχάνοντας να ισοφαρίσει.

Η ομάδα του Αρτούρ Ζόρζε, που δεν είχε πάρει πέναλτι μετά από έλεγχο του VAR στο 20′, είχε προηγηθεί με ωραίο τελείωμα του Αμπέλ Ρουίθ στο 51′ κι αφού γλίτωσε το 1-1 απέκτησε τον έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο. Όταν μάλιστα που ο Τζαλό διπλασίασε τα τέρματά της στο 73′, όλα έμοιαζαν ν’ απλοποιούνται.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επενέβη από τον πάγκο, αλλά η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν πειστική. Κι όμως ο Μαντσίνι, ως άλλος Ιωαννίδης στο «Βελοντρόμ» που παρεμπιπτόντως έδωσε την ασίστ, είχε τις δυνάμεις να φύγει σωστά στον χώρο, την τύχη να καλύπτεται οριακά από τον αντίπαλό του και φυσικά την ψυχραιμία για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα χτίζοντας νέα δεδομένα στο ζευγάρι.

Το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 29/8 στο ΟΑΚΑ (22:00).

Μπράγκα: Ματέους, Βίκτορ Γκόμεθ, Ζοζέ Φόντε, Νιακατέ, Μάριν, Πίτσι (66′ Τζαλό), Μουσράτι (36′ Α. Όρτα), Καρβάλιο, Ρ. Όρτα (86′ Ρόνι Λόπες), Μπρούμα (86′ Κάστρο), Ρουίθ (87′ Μπάνζα)

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ (82′ Αράο), Βιλένα (76′ Τσέριν), Τζούρισιτς (65′ Μπερνάρ), Παλάσιος (76′ Αϊτόρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (65′ Ιωαννίδης)