Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Ράμα σε Μητσοτάκη: Θα γίνει η δίκη για τον Μπελέρη

 Δευτέρα, 28 Αυγούστου, 2023

ΤΙΡΑΝΑ. Για τις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας, τις εκλογές στη Χειμάρρα και την προφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη μίλησε σε συνέντευξή του ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν εκλήθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο άτυπο δείπνο των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων, ο Ράμα απάντησε:

«Νομίζω ότι δεν είναι σωστό που αυτή η πολύ σημαντική πρωτοβουλία συνδέθηκε με έναν άλλον σκοπό, δηλαδή με το να σταλεί ένα μήνυμα σε μένα, στην Αλβανία, γι’ αυτό το επίμαχο θέμα, όποια σημασία κι αν του αποδίδει η Ελλάδα. Νομίζω ότι ειδικά όταν συμβαίνουν πράγματα δυσάρεστα μεταξύ φίλων οι φίλοι πρέπει να μιλάμε περισσότερο μεταξύ τους, πρέπει να προσπαθούν να καταλάβουν, να τιμούν τη φιλία τους. Για μένα ο Κυριάκος ήταν φίλος και εξακολουθεί να είναι ένας φίλος που εκτιμώ και σέβομαι», δήλωσε ο Εντι Ράμα σε συνέντευξη στην Καθημερινή την οποία μεταδίδουν αλβανικά Μέσα.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Αλβανό Πρωθυπουργό σχετικά με τους χαρακτηρισμούς του σε βάρος του Μπελέρη, όπως «αγράμματος» και «αυθάδης» με τον Ράμα να απαντάει:

«Ο λόγος που ήμουν σκληρός μαζί του ήταν ότι έκανε κάποιες πολύ, πολύ απαράδεκτες δηλώσεις -όπως ότι θα προωθούσε τη διαδικασία εξελληνισμού της Χειμάρρας. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί στην Ευρώπη, σε αυτή την Ευρώπη. Αυτό προέρχεται από ένα σκοτεινό και πολύ μακρινό παρελθόν. Μετά, φυσικά, υπήρχαν και άλλα που δεν ήταν καθόλου καλά. Μίλησε σαν να ήταν εκεί για να ελευθερώσει τη Χειμάρρα, δεν ξέρω από ποιον, αλλά μπορούμε να το συζητήσουμε».

«Ο Μπελέρης πιάστηκε στα πράσα»

Περαιτέρω για την υπόθεση Μπελέρη, ο πρωθυπουργός Ράμα είπε ότι ήθελε να κάνει μια ρητορική ερώτηση στον Ελληνα δημοσιογράφο.

«Αν ήξερα ότι υπήρχε έρευνα που ξεκίνησε με καταγγελία κάποιου στην Εισαγγελία, θα προχωρούσα σε τόσο σκληρή γλώσσα; Νομίζω ότι ναι, όχι, γιατί μπορεί να μην είμαι ο πιο σοφός άνθρωπος στον κόσμο, αλλά δεν είμαι και ο πιο χαζός άνθρωπος στον κόσμο, και αυτό θα ήταν πολύ ανόητο. Εμαθα για τη σύλληψή του όταν κλήθηκε η Αστυνομία και τηλεφώνησα στον αστυνομικό διευθυντή και είπα: ‘Τι είναι αυτό;’. Μου είπε: ‘Εχουμε ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία και βασίζεται σε πειστικά στοιχεία για αγορά ψήφων’. Είπα, ‘Ακου, καλύτερα να είσαι σίγουρος για αυτό που κάνεις, γιατί μπορεί να πάει πολύ στραβά και χρειάζεται να τεκμηριωθεί από αδιάσειστα στοιχεία’.

‘Πιάστηκε στα πράσα να εξαγοράζει ψήφους. Πουθενά στην αλβανική νομοθεσία η κυβέρνηση ή ο Πρωθυπουργός δεν έχουν την αρμοδιότητα να εκδώσουν άδεια για να βγει από τη φυλακή ένας κρατούμενος – υπό κράτηση (το τονίζω). Αυτό δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα να παίρνει κάποιος άδεια να ορκιστεί, ενώ είναι υπό κράτηση» ανέφερε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου