Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του AP-NORC, ο Μπάιντεν θεωρείται ευρέως ως πολύ μεγάλος για το αξίωμα. Ο Τραμπ έχει τα δικά του προβλήματα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («AP»). Οι Αμερικανοί συμφωνούν πραγματικά σε κάτι σε αυτή την εποχή ωμής διχόνοιας: ο Τζο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να είναι αποτελεσματικός πρόεδρος σε μια δεύτερη θητεία. Μόλις λίγα χρόνια νεότερός του, ο Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί εντυπωσιακά λιγότερη ανησυχία για την ηλικία του.

Αλλά έχουν πολλά άλλα προβλήματα με τον Τραμπ, ο οποίος τουλάχιστον προς το παρόν ξεπερνά κατά πολύ τους αντιπάλους του για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών παρά τις πολλαπλές ποινικές του κατηγορίες.

Αυτά προκύπτουν από μια νέα δημοσκόπηση από το Κέντρο Έρευνας Δημοσίων Υποθέσεων του «Associated Press-NORC».

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 77% θεωρεί ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να είναι αποτελεσματικός για άλλα τέσσερα χρόνια. Οχι μόνο το 89% των Ρεπουμπλικανών το λέει αυτό, αλλά και το 69% των Δημοκρατικών. Αυτή η άποψη υποστηρίζεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, όχι μόνο από νέους, αν και οι μεγαλύτεροι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν περισσότερο την υποψηφιότητά του για το 2024.

Αντίθετα, περίπου οι μισοί ενήλικες των ΗΠΑ λένε ότι ο Τραμπ είναι πολύ μεγάλος για το αξίωμα και εδώ αναδύεται το γνωστό κομματικό χάσμα – οι Δημοκρατικοί είναι πολύ πιο πιθανό να αποκλείσουν τον Τραμπ ως προς την ηλικία από ό,τι οι Ρεπουμπλικανοί.

«Ο Μπάιντεν φαίνεται να είναι περισσότερο σε κίνδυνο από συνθήκες που σχετίζονται με την ηλικία», είπε ο Ερικ Ντέζενχολ, 60 ετών, σύμβουλος διαχείρισης εταιρικών σκανδάλων που ακολούθησε την καριέρα του Τραμπ και εργάστηκε στον Λευκό Οίκο του Ρόναλντ Ρέιγκαν. «Ακόμα και οι άνθρωποι που τον συμπαθούν τον βλέπουν ως αδύναμο».

«Οποια και αν είναι τα αρνητικά του Τραμπ, δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν ότι σχετίζονται με την ηλικία», είπε. «Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο του ρίχνεις, τόσο περισσότερο φαίνεται σαν φασαριόζος, νήπιο. Ενοχλητικός σίγουρα, αλλά ηλικιωμένος; Οχι απαραίτητα».

Για τον Ντιέγκο Σαλντάνα, 31 ετών, ο Μπάιντεν του θυμίζει τον παππού του. «Βλέπω όλα τα συμπτώματα που είχε ο παππούς μου», είπε. «Δεν μπορείς να κυβερνάς μια χώρα» με αυτόν τον τρόπο. Ο παππούς του είναι τώρα 94. Ο Σαλντάνα υποστηρίζει τον Τραμπ παρά τον δισταγμό σχετικά με τις ποινικές κατηγορίες εναντίον του.

Η Αλίσα Μπάτζιο, 32 ετών, είναι μια ανεξάρτητη Δημοκρατική στο Βανκούβερ της Ουάσιγκτον, η οποία εργάζεται ως ειδική στις προσλήψεις για μια κατασκευαστική εταιρεία. Πίστευε ότι ο Μπάιντεν ήταν πολύ μεγάλος για την προεδρία πριν την ξεκινήσει. Είναι πεπεισμένη για αυτό τώρα και είναι ανοιχτή να ψηφίσει τον επόμενο χρόνο για κάποιον άλλον, όχι μόνο τον Τραμπ.

«Δεν νομίζω ότι έχει κάνει τρομερή δουλειά στην εξουσία», είπε για τον πρόεδρο Μπάιντεν, «αλλά νομίζω ότι αυτό συμβαίνει περισσότερο επειδή, σε αντίθεση με τον Τραμπ, περιβάλλεται από πιο έμπειρους και λογικούς ανθρώπους».

Ολα αυτά προκαλούν απογοήτευση στον Τζέι Ολάνσκι, καθηγητή Δημόσιας Υγείας και ειδικό στη Γήρανση στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο. «Η ηλικία του ατόμου δεν έχει σημασία. Είναι οι πολιτικές που φέρνουν στο τραπέζι που είναι σημαντικές. Και ο αριθμός των περιστροφών γύρω από τον ήλιο δεν τον περιορίζει καθόλου ως σημαντική μεταβλητή».

Παρατηρώντας και τους δύο άνδρες από μακριά και εξετάζοντας τα ιατρικά τους αρχεία, ο Ολάνσκι θεωρεί τον Μπάιντεν και τον Τραμπ ως πιθανούς «σούπερ ηλικιωμένους» παρά τα σημάδια αδυναμίας από τον Μπάιντεν και το υπερβολικό βάρος του Τραμπ.

«Ο Μπάιντεν είναι πιθανό να ζήσει περισσότερο από τον Τραμπ επειδή έχει λιγότερους επιβλαβείς παράγοντες κινδύνου και ασκεί καλά τα καθήκοντά του, ενώ ο Τραμπ όχι», είπε. Αλλά συνολικά, «και οι δύο λειτουργούν σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.165 ενηλίκων διεξήχθη από τις 10 έως τις 14 Αυγούστου 2023. Το περιθώριο δειγματοληπτικού σφάλματος για όλους τους ερωτηθέντες είναι συν ή πλην 3,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου