Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Προσκύνημα δημάρχου και αποστολής από την Καλαμάτα στον τάφο του Αρχ/που Ιακώβου

  Παρασκευή, 6 Μαΐου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η εξαμελής αποστολή από την πόλη της Καλαμάτας με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθανάσιο Βασιλόπουλο, η οποία ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες για την αδελφοποίηση με την πόλη του Λόουελ της Μασαχουσέτης, όπως έγραψε εκτενώς ο «Ε.Κ.» στις 28 Απριλίου, πραγματοποίησε προσκύνημα στον τάφο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σημειώνεται ότι στην αποστολή συμμετείχαν οι εξής: Αθανάσιος Βασιλόπουλος Δήμαρχος Καλαμάτας, Κέλλυ Μακροπούλου, εκπρόσωπος Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, η οποία μεγάλωσε και σπούδασε στο Λόουελ, Νίκος Ζαχαριάς κοσμήτορας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκπρόσωπος Εκπαιδευτικής και Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Δημήτρης Πατριαρχέας αντιπρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τουρισμού, Σταύρος Στούπας πρόεδρος Αναπτυξιακής και εκπρόσωπος Επιχειρηματικού Κόσμου, Βασιλική Μπάκα, πρωταθλήτρια Κολύμβησης και εκπρόσωπος Αθλητισμού, η οποία σπούδασε σε πανεπιστήμια ης Αμερικής. Η αποστολή από την Ελλάδα έτυχε θερμής υποδοχής από τον δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους και την Ομογένεια του Λόουελ.

Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη του Δημάρχου και της αποστολής από την Καλαμάτα στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η περιήγηση των επισκεπτών ξεκίνησε από τον τάφο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου και το παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού της Σχολής.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την Ιακώβειο Βιβλιοθήκη και το μικρό μουσείο το οποίο ενυπάρχει μέσα σ’ αυτή και έχουν τοποθετηθεί άμφια, βραβεία, μετάλλια, φωτογραφίες και πολλά προσωπικά είδη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου από την 37χρονη Αρχιεπισκοπία του.

Από εκεί μετέβησαν στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου τους ξενάγησε η κυρία Κουρκουντή γύρω από την ιστορία και την αποστολή του Κέντρου προαγωγής του Ελληνικού Πολιτισμού και των διαφόρων εκθέσεων και προγραμμάτων του για τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας, γλώσσας και μετάγγισής τους στις νέες γενιές των εν Αμερική γεννημένων Ελληνοαμερικανόπουλων.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής καλωσορίζει το Δήμαρχο Καλαμάτας Αθανάσιο Βασιλόπουλο και την εξαμελή αποστολή. Διακρίνεται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στη Σχολή υποδέχθηκε τους επισκέπτες, τους οποίους συνόδευαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Βασίλης Καυκάς και ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αδελφοποίησης Δημήτρης Ματθαίος, ο πρόεδρός της, Γεώργιος Καντώνης, ενώ στο Μαλιώτειο η διευθύντριά του, Χρυσούλα Κουρκουντή.

Παρετέθη δεξίωση προς τιμήν τους στη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της Σχολής και ο δήμαρχος της Καλαμάτας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου