Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια εντός ΑΠΘ, συνεχίστηκαν στο κέντρο

Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Πεδίο μάχης ο χώρος του Πανεπιστημίου.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία διαμαρτυρίας για τα πρωινά γεγονότα και τον τραυματισμών φοιτητών.

Μερίδα διαδηλωτών η οποία συμμετείχε νωρίτερα σε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Καμάρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα προηγήθηκαν, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, επέστρεψε στο πανεπιστημιακό campus.

Στη θέα αστυνομικών, διαδηλωτές, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παραταγμένες κοντά στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας, στο ισόγειο του οποίου κατασκευάζεται η Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Οι αστυνομικοί ”απάντησαν” με βομβίδες κρότου - λάμψης και χρήση δακρυγόνων, απωθώντας τους κουκουλοφόρους οι οποίοι κινήθηκαν προς την Πολυτεχνική Σχολή.

Νωρίτερα, φοιτητές και μέλη συλλογικοτήτων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν πραγματοποιήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία την πλατεία Καμάρας. Κατά την πορεία σημειώθηκαν φθορές σε τζαμαρίες υποκαταστήματος τράπεζας και σε μηχανήματα ΑΤΜ, όπως επίσης σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών.

Σύμφωνα με το thestival, τα επεισόδια συνεχίζονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η ένταση μεταφέρθηκε από τον χώρο εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στην οδό Εγνατία.

Kουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ η οποία βρισκόταν οδό Μελενίκου με πέτρες, αντικείμενα και μολότοφ, ενώ πυρπόλησαν και κάδους.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότους λάμψης.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές, κουκουλοφόρους με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι τελευταίες προσήγαγαν τουλάχιστον τρία άτομα, ενώ αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες προσαγωγές στη συνέχεια.

HUFFPOSTGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου