Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Κορονοϊός: Μάσκες τέλος από αύριο, σε ποιους χώρους παραμένουν υποχρεωτικές

Τετάρτη, 1η Ιουνίου, 2022

Ohhhhhhh Noooooooo!

Τι όμορφή που ήσουν με τη μάσκα! Χα, χα, χα…


Τι ισχύει για σχολεία, εξετάζεις και καράβια.

Παρελθόν γίνεται από αύριο, Τετάρτη, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας κατά του κορονοϊού στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που χωρίς μάσκες δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση σε μέρη όπως καταστήματα και σχολεία, από την 1η Ιουνίου, αυτή δεν θα είναι πια προϋπόθεση εισόδου ενώ δεν θα ισχύουν πια και τα πρόστιμα.

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές όπως και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Οπως είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, «η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δε θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους κα ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες».

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις: «Με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την ύφεση της πανδημίας και κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων αποφασίστηκε ότι από 1/6/2022 έως και 15/9/2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς κι εξωτερικούς και συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίας που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ. Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους».

Υποχρεωτική η μάσκα στις εξετάσεις, τέλος σε σχολεία και πανεπιστήμια

Αρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας ισχύει από αύριο και σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.) καθώς τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Για την υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας στα πλοία η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα αποφασίσει εντός της εβδομάδας.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ)

Huffpost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου