Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στον «Ε.Κ.» για την εμπειρία του στο Μπόστον Κόλετζ

Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» ήταν ο κεντρικός ομιλητής κατά την τελετή της απονομής των πτυχίων στο Μπόστον Κόλετζ της Βοστώνης και την αναγόρευση του σε επίτιμο διδάκτορα τη Δευτέρα 23 Μαϊου, ευθύς αμέσως μετά την τελετή μίλησε αποκλειστικά στον «Ε.Κ.» για την στόχευση της ομιλία του, αλλά και την εμπειρία του από την τελετή και τη Βοστώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Harvard, γνωρίζει καλώς τη Βοστώνη και τρέφει  ιδιαίτερη συμπάθεια και εκτίμηση για την πόλη καθότι είναι μία κατ’ εξοχή πόλη της μόρφωσης και της ακαδημαϊκότητας.

Η συνέντευξη με τον κ. πρωθυπουργό έχει ως εξής:

Απαντώντας στην ερώτηση ποίες οι σκέψεις σας για την σημερινή τελετή εδώ στο Μπόστον Κόλετζ, είπε πως «ήταν μία πολύ συγκινητική τελετή είναι η πρώτη φορά που έχω τη χαρά και την τιμή να απευθύνομαι σε τελετή αποφοίτησης και να αποδέχομαι έναν τέτοιο τιμητικό τίτλο, του επίτιμου διδάκτορα».

Στην επισήμανση πως η Βοστώνη σας είναι οικεία αφού μαθητεύσατε εδώ, ο κ. Μητσοτάκης είπε «η χαρά μου είναι πάρα πολύ μεγάλη κάθε φορά που επιστρέφω στη Βοστώνη, μία πόλη με την οποία με συνδέουν πολύ στενοί δεσμοί».

Είπε ακόμα πως «και βέβαια χαίρομαι διότι βρίσκομαι σ’ ένα πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησε και η σύζυγός μου και γιος μου».

Ο κ. πρωθυπουργός τόνισε πως ήταν μία ευκαιρία να μιλήσω στους νέους αποφοίτους και να τους θέσω προ των ευθυνών τους ως προς την ανάγκη να έχουν έναν πιο δραστήριο ρόλο και λόγο στον εκσυγχρονισμό της ποιότητας της δημοκρατίας μας».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμα πως «πάνω απ’ όλα η χαρά είναι μεγάλη  διότι κάθε τελετή αποφοίτησης είναι μια μεγάλη γιορτή, πόσο μάλλον εδώ στη Βοστώνη, μία πόλη που είναι ταυτισμένη με την ανώτατη εκπαίδευση, κι έστω για λίγο, γιατί είμαι εδώ για λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες, ήταν μεγάλη χαρά και τιμή που βρέθηκα εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου