Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Deutsche Bank: Τι να κάνετε τα χρήματά σας στον καιρό του πληθωρισμο

 Τρίτη, 31 Μαΐου, 2022

Deutsche Bank: Τι να κάνετε τα χρήματά σας στον καιρό του πληθωρισμού

Τι πρέπει να κάνετε με τα χρήματά σας εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σε υψηλά επίπεδα; Στο πλαίσιο της μηνιαίας δημοσκόπησής της, η Deutsche Bank ρώτησε περισσότερους από 560 επαγγελματίες των αγορών. Και οι απαντήσεις τους τάχθηκαν συντριπτικά υπέρ των ακινήτων.

Απαντώντας στην ερώτηση του τι θα έκαναν τα χρήματά τους εάν ο πληθωρισμός παρέμενε σε υψηλά επίπεδα (3-5%) για την επόμενη δεκαετία, και εφόσον ήταν αναγκασμένοι να επιλέξουν μόνο μία επένδυση, οι επαγγελματίες των αγορών δήλωσαν σε ποσοστό 43% ότι θα αγόραζαν ακίνητα.

Deutsche Bank: Τι να κάνετε τα χρήματά σας στον καιρό του πληθωρισμού-1

Το 33% θα επένδυε σε μετοχές των ανεπτυγμένων αγορών. Ένα 15% θα προτιμούσε τον χρυσό, 4% θα παρέμενε στα μετρητά, 3% θα αγόραζε εταιρικά ομόλογα, 2% θα επένδυε στα κρατικά ομόλογα και μόλις το 1% θα επέλεγε τα κρυπτονομίσματα.

«Παρά την εκτίναξη των τιμών τους σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα ακίνητα παραμένουν η προτιμώμενη μέθοδος αποθήκευσης αξίας σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον, ενώ οι μετοχές ξεπέρασαν τον χρυσό παρά τις τεράστιες υπεραποδόσεις του μετάλλου κατά τη διάρκεια των πληθωριστικών 1970s. Τα κρυπτονομίσματα δεν μπαίνουν καν στο ραντάρ», εξηγούν οι αναλυτές της Deutsche Bank.

Συνολικά, πάντως, το γενικό κλίμα των απαντήσεων που έδωσαν οι επαγγελματίες των αγορών στη δημοσκόπηση της Deutsche Bank είναι απαισιόδοξο.

Το 78% εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση έως το τέλος του 2023.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο στους τρεις εκφράζουν την εκτίμηση ότι οι αγορές δεν έχουν πιάσει «πάτο».

Έπειτα από το sell off στις αγορές, οι επαγγελματίες επενδυτές θεωρούν ότι οι αποτιμήσεις είναι πιο λογικές και οι φούσκες «ξεφούσκωσαν». Το bitcoin είναι το asset που εξακολουθεί να θεωρείται φούσκα από τους περισσότερους και ακολουθούν οι τεχνολογικές μετοχές στη δεύτερη θέση.

Όσο για τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, αυτές κινούνται προς τα πάνω. Σε βάθος πενταετίας αναμένεται στο 3,1% στις ΗΠΑ και στο 2,6% στην Ευρωζώνη.

money review

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου