Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΗΠΑ: Πτώση στο δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης λόγω των αρνητικών προοπτικών για τον πληθωρισμό και την οικονομία

 Τετάρτη, 1η Ιουνίου, 2022

Ο δείκτης έπεσε στο χαμηλότερο σημείο του από τον Φεβρουάριο του 2021

ΗΠΑ: Πτώση στο δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης λόγω των αρνητικών προοπτικών για τον πληθωρισμό και την οικονομία

Στο χαμηλότερο σημείο εδώ και πάνω από ένα χρόνο υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Μάιο, καθώς η εκτίναξη του πληθωρισμού και η εκτιμώμενη προσγείωση της αγοράς εργασίας επιβαρύνουν τις προοπτικές.

Ειδικότερα, το Conference Board ανακοίνωσε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης έπεσε στις 106,4 μονάδες τον Μάιο από την ανοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του προηγούμενου μήνα στις 108,6 μονάδες. Στα επίπεδα αυτά διαμορφώθηκε λίγο υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανησυχούσαν για μεγαλύτερη πτώση στις 103,9 μονάδες, αλλά που σε κάθε περίπτωση συνιστά το χαμηλότερο σημείο για το δείκτη από τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές από την πλευρά των καταναλωτών δείχνουν πως δεν περιμένουν πως η οικονομία θα βελτιωθεί, μάλλον το αντίθετο, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός και η άνοδος των επιτοκίων θα ασκήσουν καθοδικές πιέσεις στα επίπεδα των δαπανών για φέτος.

Μετά και την τελευταία αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, η Fed έστειλε σήμα για διαδοχικές, δυναμικές αυξήσεις τους επόμενους μήνες, ξεκινώντας από το επικείμενο συμβούλιο τον Ιούνιο.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου