Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Αμπράμοβιτς: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Τσέλσι

 Τρίτη, 31 Μαΐου, 2022

Στα χέρια του Τοντ Μπόλι οι μετοχές της λονδρέζικης ομάδας

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ολοκλήρωσε τη Δευτέρα την πώληση της Τσέλσι και των σχετικών εταιρειών σε έναν επενδυτικό όμιλο με επικεφαλής τον Τοντ Μπόει και την Clearlake Capital,  όπως αναφέρεται στη επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου της Premier League, βάζοντας έτσι ένα τέλος σε μια διαδικασία που κράτησε τρεις μήνες.

Η κοινοπραξία, η οποία κέρδισε την προσφορά για την απόκτηση της λονδρέζικης ομάδας νωρίτερα αυτόν το μήνα, έλαβε έγκριση από την Premier League και τη βρετανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα για να προχωρήσει η πώληση. Η τελική συμφωνία επετεύχθη το Σάββατο.

Οι «όροι» του Αμπράμοβιτς

Ο Ρώσος μεγιστάνας Αμπράμοβιτς έβαλε πωλητήριο στην ομάδα στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο οι διαδικασίες ήταν περίπλοκες εξαιτίας των κυρώσεων εναντίον του.

«Κατά την πώληση του συλλόγου, ο κ. Αμπράμοβιτς όρισε ότι ο νέος ιδιοκτήτης πρέπει να είναι καλός διαχειριστής του συλλόγου και τα καθαρά έσοδα από την πώληση να διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τσέλσι .

«Ο σύλλογος δεν υπόκειται πλέον στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ένα άτομο που επέτρεψε τη βάναυση και βάρβαρη εισβολή του (του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ) Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

«Το μακροπρόθεσμο μέλλον της Τσέλσι είναι πλέον εξασφαλισμένο και έχουν ληφθεί δεσμεύσεις που διασφαλίζουν ότι τα άτομα που υπόκεινται σε κυρώσεις δεν μπορούν να επωφεληθούν οικονομικά από την πώληση. Η κυβέρνηση διατηρεί τον έλεγχο για να διασφαλίσει ότι αυτό ισχύει»

Ο Αμπράμοβιτς αρνήθηκε ότι έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν.

«Μεγάλη ανακούφιση»

Ο Βρετανός υπουργός Αθλητισμού, Νάιτζελ Χάντλστον, δήλωσε στο Twitter ότι η ολοκλήρωση της πώλησης είναι «μεγάλη ανακούφιση» για τους οπαδούς της Τσέλσι.

Η Τσέλσι λειτουργούσε με ειδική άδεια που είχε εκδοθεί από τη βρετανική κυβέρνηση από τότε που τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς δέσμευσαν τον Μάρτιο και η οποία επρόκειτο να λήξει στις 31 Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «Μπλε»:

«Δήλωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Chelsea Football Club Limited. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ολοκλήρωσε την πώληση της Τσέλσι και των σχετικών εταιρειών σε έναν επενδυτικό όμιλο με επικεφαλής τον Τοντ Μπόλι και την Clearlake Capital. Αυτή η διαδικασία πώλησης ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου, όταν ο κ. Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πουλήσει το κλαμπ μετά από 19 επιτυχημένα χρόνια ιδιοκτησίας. Κατά την πώληση της Λέσχης, ο κ. Αμπράμοβιτς όρισε ότι ο νέος ιδιοκτήτης πρέπει να είναι καλός διαχειριστής του Ομίλου, τα καθαρά έσοδα από την πώληση πρέπει να δωρίζονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και ότι δεν θα επιδιώκει την αποπληρωμή των δανείων που έχουν δοθεί σε θυγατρικές του κλαμπ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου