Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Η Βοστώνη

Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Είναι πανθομολογούμενο πως η Βοστώνη δεν είναι μία συνηθισμένη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και Κόσμου αν προτιμάτε, αλλά είναι η κατ’ εξοχήν πόλη της μόρφωσης, της ακαδημαϊκότητας, των επιφανών πανεπιστημίων και κολεγίων, των επιστημονικών ανακαλύψεων, των κορυφαίων νοσοκομείων, του πολιτισμού και του πνεύματος. Είναι μια πόλη η οποία παράγει γνώση και πολιτισμό.

Η διαρρύθμισή της, το σχέδιο οικοδόμησής της, οι δρόμοι της, το λιμάνι της, τα εστιατόριά της, η κουλτούρα της, τα μουσεία της, η καθαριότητά της, σου δίνουν τη βιωματική αίσθηση μιας ανθρώπινης πόλης, γιατί εδώ που τα λέμε πολλές μεγαλουπόλεις σήμερα έχουν πάψει να αποπνέουν ανθρωπινότητα.

Η παρουσία και η επήρεια του Ελληνισμού στη Βοστώνη είναι έντονη. Ο κάθε παρατηρητικός επισκέπτης θαυμάζει ότι στο εξωτερικό των τοίχων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Βοστώνης είναι φιλοτεχνημένες μορφές αρχαίων Ελλήνων σοφών και φιλοσόφων και γραφές Ελληνικές.

Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός, η πτέρυγα στο Μουσείο Καλών Τεχνών που είναι αφιερωμένη στο ζεύγος Γεωργίου και Μάργκως Μπεχράκη με τις μοναδικές γκαλερί Ελληνορωμαϊκών αρχαιοτήτων, η Θεολογική Σχολή με το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και η Μητρόπολη Βοστώνης αποτελούν ισχυρές ελληνικές παρουσίες, κάνοντας τη Βοστώνη ακόμα πιο πλούσια και πιο μοναδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου