Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Πέτρο Γαλάτουλα

Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.Το ύστατο «χαίρε» στον επι χρόνια Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Πέτρο Γαλάτουλα, απηύθυναν συγγενείς, φιλοι, στελέχη της οργανωμένης ομογένειας και απλά μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερινης και Αγίου Γεωργίου στην Αστορια.

Η προσέλευση ξεκίνησε από τις 11 το πρωί, με την ευκαιρία του ανοικτού προσκυνήματος της σορού, η οποία είχε στο πλευρό της την ελληνική σημαία αλλά και το λάβαρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Νέας Υόρκης, την οποία ο εκλιπών υπηρέτησε με συνέπεια και έντονη παρουσία επί δεκαετίες.  Ο πόνος ήταν βουβός, όμως ουδείς μπορούσε να πιστέψει οτι ένα πρόσωπο που άφησε ένα τόσο βαθύ στίγμα στην ομογένεια, έφυγε από την ζωή.  

Στη νεκρώσιμο Ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Δρόσος, συνεπικουρούμενους από τον π. Χρυσόστομο Πάνο, τον π. Γρηγόριο Σταμκόπουλο, τον π. Νικηφόρο Φακίνο, τον π. Βασίλειο Τσουρλή, τον π. Βασίλειο Λούρο, τον π. Νικόλαο Πάρο και τον π. Γεώργιο Καζούλη.

Ο π. Νικηφόρος Φακίνος από τον Άγιο Δημήτριο Μέρικ, ο οποίος γνώριζε οικογενειακά τον Πέτρο Γαλάτουλα, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον ίδιο.  

Στιγμιότυπο από την κηδεία του Πέτρου Γαλάτουλα (“Ε.Κ.”/Χ. Αθανασάτος)

Στην συνέχεια, η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν η κόρη του, Δέσποινα, έλαβε τον λόγο για έναν συμβολικό επικήδειο, πλέκοντας το εγκώμιο του πατέρα της ως ανθρώπου, Έλληνα και οικογενειάρχη.

«Πάντα μας ελεγες για τους ήρωες της Ελλαδας. Στα μάτια μας, εσυ ήσουν ένας μεγάλος ήρωας και δεν θα σε ξεχάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά σκορπώντας την συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Πέτρου Γαλάτουλα (Ε.Κ./Χ.Αθανασάτος)

Στην συλλυπητήρια επιστολή του, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργος Τσούνης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είχαν έναν ισχυρό δεσμό καθώς μοιραζόμασταν τις ίδιες αξίες. Ήταν ένας πυλώνας της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και ένας θαυμάσιος άνθρωπος».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, π. Βασίλειος Δρόσος, ανέγνωσε το συλλυπητήριο μήνυμα του Σεβασμιότατου προς την οικογενεια και τους φίλους του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων.π

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλαν οι πρώην Υπουργοί Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, Χ. Ζώης,ο Σάββας Καλεντερίδης κ.ά.

Στον Ι.Ν Αγίας Αικατερίνης προσήλθαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Atlantic Bank, Νανσυ Παπαϊωάννου, ο Σύμβουλος Έκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα», Αντώνης Η. Διαματάρης, το ζεύγος Ελένης και Γιάννη Ψαρά, οι συμπρόεδροι της Επιτροπής Παρέλασης, Νίκος Μπάρδης και Δημήτριος Καλαμαράς, ο πρόεδρος του εξόριστου ΔΣ της Ομοσπονδίας, Γεώργιος Γεωργοπουλος, ο προεδρος των Κυπριακών Σωματείων, Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο συντονιστής της πρώην Διοικούσας Επιτροπής, Νίκος Διαμαντιδης, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λαχείου, Αναστάσιος Καραγκούνης, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Δημήτρης Φιλιππίδης, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φιλαδελφειας, Στάθης Καραντωνης  και στελεχη της Ομοσπονδίας όπως οι Τιμολέων Κακούρος, Νικολαος Βέλλιος, Σπύρος Πυργιώτης, Άννα Νοτη και Δημήτρης Φιλιος, ενώ κατά την διάρκεια του προσκυνήματος πέρασε να υποβάλει τα σέβη του ο απερχόμενος πρόεδρος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου.  

Κατά την έξοδο της σορού, μέλη της Ομοσπονδίας και απλοί ομογενείς ξέσπασαν σε χειροκροτήματα αναφωνώντας «αθάνατος».

E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου