Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς σχολιάζει στον «Ε.Κ.» την Παρέλαση

Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Του Θεοδώρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς σε συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» σχολιάζει και αξιολογεί την πρόσφατη παρέλαση της Βοστώνης την 1η Μαΐου και το δείπνο της.

Ο κ. Καυκάς είπε ότι «η παρέλαση πήγε πολύ καλά. Ο κόσμος χάρηκε. Τιμούμε τους ήρωες, την Ιστορία μας αλλά κάνουμε και μεγάλη προσπάθεια να μεταλαμπαδεύσουμε στις νέες γενιές το μεγαλείο του Ελληνισμού. Η Ιστορία μας είναι κειμήλιο για κάθε Ελληνα και Ελληνίδα χρειάζεται όμως και μέλλον και δίνουμε μεγάλη σημασία στο σήμερα και το μέλλον που είναι η νεολαία. Είναι αλήθεια ότι είχαμε λίγο χρόνο από την ώρα που οι αρχές μάς έδωσαν το ‘πράσινο φως’. Οι εργασίες αρχίζουν τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους για να γίνει η παρέλαση τον Απρίλιο-Μάιο. Το ‘πράσινο φως’ το πήραμε στο τέλος Φεβρουαρίου, δηλαδή μόλις δύο μήνες πριν. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά με λίγα άτομα αλλά πραγματικούς ήρωες, και φέραμε εις πέρας την πραγματοποίηση της παρελάσεως που είναι σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό της Νέας Αγγλίας. Το ίδιο συνέβη και με το επίσημο δείπνο που δεν είναι μόνο το φαγητό και κάποιες ομιλίες για την ιστορία αλλά γίνεται και αναγνώριση σπουδαίων Ελλήνων και δίνονται υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές και φοιτήτριες, το μέλλον του Ελληνισμού.

Για την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα και του βουλευτή Θεσσαλονίκης στην παρέλαση, είπε πως «είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα αρκετές φορές και για διάφορα θέματα. Είναι από τους πολιτικούς που εμπνέουν εμπιστοσύνη. Το ίδιο και με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Κούβελα. Ενας νέος πολιτικός με πολλές γνώσεις. Με τον πατέρα του είμαστε συμπατριώτες αφού προέρχεται από την Αμαλιάδα Ηλείας».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς ομιλεί για τις ευεργετικές προοπτικές που ανοίγονται για αμφότερες τις πόλεις με την Αδελφοποίηση της.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Στην ερώτηση μήπως θα ήταν καλό να συσταθεί μία μόνιμη επιτροπή διοργάνωσης της παρέλασης υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας αντί να εξουθενώνονται κάθε χρόνο μερικά άτομα από το συμβούλιο, ο κ. Καυκάς είπε ότι «δεν διαφωνώ μαζί σας. Επιτροπή Παρελάσεως που γνωρίζει τι χρειάζεται και πώς να γίνουν τα πράγματα σωστά. Φέτος βρεθήκαμε μόνο με ένα τμήμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας να συντονίσουμε την παρέλαση. Κάποιοι άλλοι θέλουν να είναι στο επιστολόγραφο αλλά αδυνατούν να προσφέρουν. Αλλοι είχαν βγάλει εισιτήρια για την Ελλάδα, άλλοι είχαν κορωνοϊό. Ζήτησα προσωπική βοήθεια από μερικούς άλλους που γνωρίζουν τα πράγματα και δόξα τω Θεώ δέχτηκαν πρόθυμα. Αλλιώς θα είχαμε προβλήματα».

«Αναφορικά με την αδελφοποίηση Βοστώνης – Αθήνας που είχατε εξαγγείλει πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού ομού με την αδελφοποίηση Λόουελ Καλαμάτας η οποία πραγματοποιήθηκε, πού βρίσκεται το θέμα;», είπε πως «ας τα πάρουμε με τη σειρά. Πρώτα ήταν να γίνει η αδελφοποίηση Λόουελ -Καλαμάτα και μετά Βοστώνη – Αθήνα. Η πρώτη αδελφοποίηση έγινε. Τα προβλήματα ήταν τεράστια. Και εδώ μία μικρή ομάδα ανθρώπων έκανε όλους να τρίβουν τα μάτια τους. Υπήρχε πρόγραμμα, συνεργασία και έφερε αποτελέσματα. Γνωρίζω ότι 3-4 άτομα εργάζονταν μέχρι τις 2-3 το πρωί. Δεν είναι εύκολο να μιλάς με αξιωματούχους πόλεων που είναι τόσο μακριά. Ολα πήγαν όπως είχαν προγραμματιστεί. Δεν έγινε αδελφοποίηση των δύο πόλεων μόνο στα χαρτιά αλλά έχει βάθος σε πολλά επίπεδα. Το δεύτερο κεφάλαιο θα γραφεί στο τέλος του καλοκαιριού στην Καλαμάτα. Η αδελφοποίηση Βοστώνη – Αθήνα θα είναι πιο εύκολη γιατί τώρα έχουμε εμπειρία φτάνει να μην παρουσιαστούν ‘κομήτες’ αυτοπροβολής».

Σχετικά αν έχει κάποιες σκέψεις για αναδιοργάνωση και ενίσχυση της Ομοσπονδίας, είπε «αρκετές, φτάνει να υπάρχει θέληση από τους Συλλόγους και τους αντιπροσώπους τους.  Κανένας δεν περισσεύει».

Για το αν θα σταλεί το άγημα των ευζώνων της Ομοσπονδίας στην παρέλαση της Νέας Υόρκης στις 5 Ιουνίου, ανέφερε πως «πολύ θα θέλαμε να συμμετάσχουν οι εύζωνες της Ομοσπονδίας της Βοστώνης. Στην πλειοψηφία του το άγημα των ευζώνων μας αποτελείται από μαθητές λυκείων και φοιτητές πανεπιστημίων της περιοχής Βοστώνης. Το πρόβλημα είναι ότι η παρέλαση της Νέας Υόρκης γίνεται την εποχή που τα παιδιά έχουν διαγωνίσματα και εξετάσεις».

«Εχετε γνώμη για τα διαμειβόμενα στην Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης;» τον ρωτήσαμε. «Γνωρίζω αρκετά αλλά δεν μου πέφτει λόγος. Η Νέα Υόρκη έχει αξιόλογους ανθρώπους και πρέπει να τα βρουν το συντομότερο δυνατόν. Η απώλεια του Πέτρου Γαλάτουλα θα γίνει πολύ αισθητή. Ο Πέτρος ήταν ένας Εργάτης του Ελληνισμού και πρέπει στο όνομα του Πέτρου Γαλάτουλα να αφήσουν τις όποιες διαφορές και να εργαστούν για το καλό του Ελληνισμού. Ενωμένος ο Ελληνισμός κάνει θαύματα. Και επί τη ευκαιρία εκφράζω βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πέτρου Γαλάτουλα».

Στην ερώτηση «Τι νομίζετε πως επείγει να γίνει για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση;» απάντησε: «Να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω. Για το μέλλον του Ελληνισμού πρέπει να τα βρουν τώρα. Καλό θα είναι να αρχίζουν από εκεί που συμφωνούν για να λυθούν τα όποια προβλήματα. Οι νέοι και νέες βλέπουν, ακούν, έχουν γνώμη. Είναι το μέλλον. Δεν πρέπει να τους απογοητεύουμε».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου