Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Ο Δήμος Γρεβενών επιδιώκει την πανευρωπαϊκή του αναγνώριση

Τετάρτη, 1η Ιουνίου, 2022

Ράπτης Χρήστος

Ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει και επισήμως στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ανάδειξης των μικρών πόλεων που με τις δράσεις τους δημιουργούν βιώσιμη αστική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Ο Δήμος Γρεβενών επιδιώκει την πανευρωπαϊκή του αναγνώριση | tovima.gr

«Πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε ο Δήμος Γρεβενών για τις «πράσινες» πρωτοβουλίες που προωθεί, καθώς τα Γρεβενά συμμετέχουν και επισήμως στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Green Leaf 2024 μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση της Κομισιόν.

«Το στρατηγικό πλάνο των ενεργειακών αναβαθμίσεων με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας που συντονισμένα και προγραμματισμένα υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, αποτέλεσε σίγουρα τον κρίσιμο εκείνο παράγοντα που οδήγησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο να κάνει δεκτή την αίτηση συμμετοχής μας», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Γρεβενών είναι ο μοναδικός Ελληνικός Δήμος που συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό αυτόν θεσμό και αναμένεται να διαγωνιστεί μαζί με άλλες εννέα υποψήφιες πόλεις από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Δανία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβενία και Κροατία.

Το Βραβείο European Green Leaf Award – στο οποίο συμμετέχουν τα Γρεβενά – θεσμοθετήθηκε το 2015 και καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την αναγνώριση, προώθηση και επιβράβευση των προσπαθειών των μικρών πόλεων προκειμένου να καταστούν βιώσιμες μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Μάλιστα, ένας από τους βασικότερους στόχους του εν λόγω Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού είναι να εντοπίσει πόλεις που αναπτύσσουν οικολογικές πρωτοβουλίες, ενθαρρύνοντας έτσι κι άλλους Δήμους να ενδυναμώσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

«Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες δράσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ανάπτυξη του διεθνούς προφίλ του Δήμου μας, συμβάλλοντας έτσι στην ανταλλαγή καλών πρακτικών με άλλες νικήτριες πόλεις και στη δέσμευση για την εδραίωση μιας εξωστρεφούς πράσινης ατζέντας», επεσήμανε στο τέλος ο κ. Δασταμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου