Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ντράγκι: Ο Μπάιντεν να πάρει τηλέφωνο τον Πούτιν – Πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος

   Παρασκευή, 13 Μαΐου, 2022

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, τόνισε την ανάγκη να ξαναρχίσουν οι επαφές σε όλα τα επίπεδα

Ντράγκι: Ο Μπάιντεν να πάρει τηλέφωνο τον Πούτιν – Πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος | tovima.gr

Μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, κατά την αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει όλοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, αρχίζοντας από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον

Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «στα πλαίσια αυτά, ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να τηλεφωνήσει στον Πούτιν».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε επίσης ότι πρέπει να ξαναρχίσουν επαφές σε όλα τα επίπεδα, «χωρίς να ξεχάσει, κανείς τι συνέβη -διότι αυτό είναι αδύνατον- αλλά και με την προοπτική να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον».

O Μάριο Ντράγκι μετά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη στις ΗΠΑ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι Ουάσιγκτον και Μόσχα πρέπει να προσπαθήσουν να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι δυο τους αναγνώρισαν ότι ο δρόμος προς την ειρήνη είναι πολύ περίπλοκος, αλλά δήλωσε ότι όλοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τη Ρωσία και την Ουκρανία να βρουν ένα τέλος στη σύγκρουση.

«Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες, αλλά πριν καν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, υπάρχει μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει και είναι μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουν όλοι οι σύμμαχοι, ιδίως η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να καθίσουν σε ένα τραπέζι», δήλωσε ο Ντράγκι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμα ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρείες εισαγωγής φυσικού αερίου έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια στη Gazprom, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν επηρεάζει τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου