Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Γιατί τα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ σταματούν να πωλούν βοδινό κρέας Βραζιλίας

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, 2021

Έξι ευρωπαϊκές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, συμπεριλαμβανομένων δύο που ανήκουν στην ολλανδική εταιρεία Ahold Delhaize και μια θυγατρική της Carrefour, ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν βόειο κρέας και υποπροϊόντα του από τη Βραζιλία, καθώς η εκτροφή του συνδέεται με την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Η Lidl Netherlands έχει ήδη δεσμευτεί να σταματήσει να πουλά όλο […]

Έξι ευρωπαϊκές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, συμπεριλαμβανομένων δύο που ανήκουν στην ολλανδική εταιρεία Ahold Delhaize και μια θυγατρική της Carrefour, ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν βόειο κρέας και υποπροϊόντα του από τη Βραζιλία, καθώς η εκτροφή του συνδέεται με την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Η Lidl Netherlands έχει ήδη δεσμευτεί να σταματήσει να πουλά όλο το βόειο κρέας από την Νότια Αμερική από το 2022.

Πολλά από τα προϊόντα που επηρεάζονται συνδέονται με τη μεγαλύτερη εταιρεία συσκευασίας κρέατος στον κόσμο, την JBS SA.

Όπως γράφει το Reuters, τα μποϊκοτάζ αποτελούν απάντηση σε έρευνα της βραζιλιάνικης έκδοσης Reporter Brasil, η οποία αναφέρει ότι η JBS προμηθεύονταν έμμεσα αγελάδες από παράνομα αποψιλωμένες περιοχές, σε ένα σχέδιο γνωστό ως «ξέπλυμα βοοειδών».

Αυτό συμβαίνει όταν τα βοοειδή που εκτρέφονται σε ένα παράνομα αποψιλωμένο οικόπεδο πωλούνται σε μια νόμιμη φάρμα πριν από την πώληση σε ένα σφαγείο, για να κρύψουν την προέλευσή τους .

Η JBS είπε στο Reuters ότι έχει μηδενική ανοχή στην παράνομη αποψίλωση των δασών και έχει μπλοκάρει περισσότερους από 14.000 προμηθευτές επειδή δεν συμμορφώνονται με τις πολιτικές της. Η εταιρεία είπε ότι η παρακολούθηση των έμμεσων προμηθευτών – αυτών πριν από τον τελικό πωλητή στο σφαγείο – αποτελεί πρόκληση για ολόκληρο τον κλάδο, αλλά ότι η JBS θα θεσπίσει ένα σύστημα ικανό να το κάνει μέχρι το 2025.

Ο βραζιλιάνος συσκευαστής κρέατος είπε ότι η έρευνα της Reporter Brasil ανέφερε μόνο πέντε από τους 77.000 άμεσους προμηθευτές JBS και ότι αυτοί οι προμηθευτές πληρούσαν τις πολιτικές της εταιρείας κατά τη στιγμή της αγοράς.

Η αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο, έχει εκτοξευθεί από τότε που ο δεξιός πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2019 και απέσυρε την προστασία του περιβάλλοντος. Έχει πει ότι στοχεύει σε περισσότερη γεωργία και εξόρυξη για να βγάλει την περιοχή από τη φτώχεια.

Η αποψίλωση των δασών έφτασε σε υψηλό 15 ετών το 2021, με μια έκταση μεγαλύτερη από την πολιτεία του Κονέκτικατ των ΗΠΑ να αφανίζεται.

Το μεγαλύτερο μέρος της απογυμνωμένης γης χρησιμοποιείται για εκτροφή βοοειδών.

Μεταξύ άλλων δεσμεύσεων, η θυγατρική της Ahold Delhaize, Albert Heijn, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ολλανδία, θα σταματήσει να προμηθεύεται βόειο κρέας από τη Βραζιλία εντελώς.

Η Auchan France θα αφαιρέσει επίσης από τα ράφια της τα προϊόντα με βόειο κρέας που συνδέονται με την JBS. Τα σούπερ μάρκετ Carrefour Belgium και Delhaize θα σταματήσουν να πωλούν το βοδινό jerk της μάρκας Jack Link.

Αλλά και η βρετανική J Sainsbury Plc’s θα σταματήσει να προμηθεύεται το μάρκα corned beef του καταστήματός της από τη Βραζιλία, αλλά είπε ότι το 90% του βοείου κρέατος προέρχεται ήδη από τη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου