Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Επίσημο: “Λουκέτο” τα μεσάνυχτα σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, 2021

Έχουν πλάκα.  Νομίζουν ότι δουλεύουν τον κόσμο…

Δηλαδή ο κορωναϊός εξαπλώνεται μετά τα μεσάνυχτα;

Έχασαν τη μπάλα...  Πρέπει να τους δίνουμε σημασία;

Απαγορεύονται οι όρθιοι από τις 3 Ιανουαρίου. 

Αυτό είναι, ούτε όρθιος, ούτε να περπατάς... μόνο καθιστός, ξαπλωτός ή μπουσουλώντας.  Έγιναν όλοι ιδικοί.  Ρε, κλείστετα όλα για 3 εβδομάδες - ένα μήνα...  Αρκετά τράβηξε αυτή η ιστορία...

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας...

Τι γνώσεις να έχει αυτός για την υγεία;  Θα είναι όπως και ο υφυπουργός για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, γεωπόνος!  Λέτε να μας πέρασαν όλους για "βλήτα".

Στην εξειδίκευση επιπλέον μέτρων που εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε σήμερα, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της υπερ-μεταδοτικής παραλλαγής “Όμικρον” του SARS-CoV-2, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου έως και 16 Ιανουαρίου με προοπτική επέκτασης αν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν βελτιωθούν.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται, αλλά όπως είπε ο υπουργός αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική. Επίσης όχι όρθιοι, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης μπαίνουμε στην επικράτηση της Όμικρον και πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Τα κρούσματα εντοπίζονται σε μικρές ηλικίες και έκανε έκκληση τήρησης των μέτρων και αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου