Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Εγκρίθηκε από την FDA το πρώτο χάπι κατά της Covid-19 για θεραπεία στο σπίτι

 Πέμπτη, 23 Δεκρμβρίου, 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν την Τετάρτη το πρώτο χάπι ενάντια στην Covid-19, το οποίο παρασκεύασε η εταιρεία Pfizer και οι Αμερικανοί θα έχουν την δυνατότητα να το λάβουν σπίτι τους για να αντιμετωπίσουν τις επικίνδυνες παρενέργειες του ιού.

Πρόκειται για μια απόφαση ορόσημο που έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία τα κρούσμα τα κορωνοϊού στις ΗΠΑ, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι αυξάνονται, ενώ οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν πως έρχεται τσουνάμι νέων μολύνσεων λόγω της μετάλλαξης Ομικρον.

Το χάπι Paxlovid αποτελεί έναν ταχύτερο και φθηνότερο τρόπο για την πρώιμη αντιμετώπιση των μολύνσεων με Covid-19, αν και οι αρχικές προμήθειες θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες, αναφέρει το «Associated Press» στο σχετικό δημοσίευμά του. Ολα τα προηγουμένως εγκεκριμένα φάρμακα ενάντια στην συγκεκριμένη ασθένεια χορηγούνταν με ένεση.

Η FDA (Food and Drug Administration) ενέκρινε το φάρμακο της Pfizer για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στα διαγνωστικά τεστ και έχουν πρώιμα συμπτώματα, γεγονός που τους κατατάσσει σην κατηγορία υψηλού κινδύνου για εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Πηγή: «Associated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου