Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Επιστήμονες κατασκευάζουν «μαύρο κουτί» για να καταγράψουν το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2021

«Φτιάχνεται για να ζήσει περισσότερο από όλους μας...»

WWW.EARTHSBLACKBOX.COM/
Το "μαύρο κουτί της Γης" θα αναπαύεται στην έρημο της Τασμανίας...

Εάν — ή όταν — ο ανθρώπινος πολιτισμός καταρρεύσει, τι θα απομείνει; Ίσως τμήματα κάποιων πόλεων. Ή το Άγαλμα της Ελευθερίας. Ίσως ένας «Πλανήτης των Πιθήκων»!

Συνολικά, ωστόσο, μπορεί να μην έχουν μείνει πολλά στοιχεία πίσω για το τι κατάφερε η ανθρωπότητα — ή τι οδήγησε στην πτώση της.

Μια ομάδα ερευνητών θέλει να το αλλάξει αυτό. Η λύση που βρήκαν;

Ένα τεράστιο, άφθαρτο κουτί που θα καταγράφει επιστημονικά δεδομένα για να δώσει στους μελλοντικούς πολιτισμούς εικόνα για το πώς ακριβώς «έπεσε» η ανθρωπότητα.

Το έργο, που ονομάζεται Earth’s Black Box, θα είναι ένας τεράστιος μονόλιθος από χάλυβα που θα εγκατασταθεί σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία στην Τασμανία. Είναι παρόμοιο με τα μαύρα κουτιά που έχουν σχεδιαστεί για να επιβιώνουν από αεροπορικά δυστυχήματα και παρέχουν στους ερευνητές πολύτιμα δεδομένα για το τι οδήγησε στην καταστροφή.

HTTPS://WWW.EARTHSBLACKBOX.COM/
Το "μαύρο κουτί της Γης" θα αναπαύεται στην έρημο της Τασμανίας...

Ανίκητο καταγραφικό

Το έργο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας, της εταιρείας μάρκετινγκ Clemenger BBDO και της δημιουργικής εταιρείας The Glue Society.

Η ομάδα σχεδιάζει το κουτί για να καταγράφει δεδομένα για το κλίμα, όπως τα επίπεδα CO2 της ατμόσφαιρας, τις θερμοκρασίες της θάλασσας και τα επίπεδα κατανάλωσηςενέργειας. Θα συλλέγει επίσης πληροφορίες σχετικά με τα συμφραζόμενα, όπως τίτλους ειδήσεων και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ιδέα είναι, εάν η Γη συντριβεί ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, αυτή η άφθαρτη συσκευή εγγραφής να είναι εκεί για όποιον έχει απομείνει, ώστε να μάθει από αυτό», είπε ο Τζιμ Κέρτις, εκτελεστικός διευθυντής δημιουργικού της Clemenger BBDO, στην Αυστραλιανή Ραδιοφωνία (ABC). 

 

Θα ζήσει περισσότερο από την Ανθρωπότητα

Το ίδιο το κουτί θα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα πάχους τριών ιντσών και με πρόβολο από γρανίτη. Στο εσωτερικό θα υπάρχει ένα σύστημα συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο μονάδων αποθήκευσης που θα τροφοδοτούνται από ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του κουτιού.

«Είναι φτιαγμένο για να ζήσει περισσότερο από όλους μας», είπε στο ABC ο Τζόναθαν Νίμπον, συνιδρυτής της Glue Society. «Αν συμβεί το χειρότερο, μόνο και μόνο επειδή πέφτουν τα ηλεκτρικά δίκτυα, αυτό το πράγμα θα είναι ακόμα εκεί».

Το μεγαλύτερο ζήτημα για την ομάδα τώρα είναι πώς θα βοηθήσει τους μελλοντικούς πολιτισμούς να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που περιέχει το μαύρο κουτί της Γης. Άλλωστε, αρχικά απλώς θα βρουν έναν μυστηριώδη μονόλιθο στη μέση του ...πουθενά!

πηγή: futurism.comHuffpost Gre

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου