Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Κορωνοϊός – Τρομάζει η επέλαση της Όμικρον – Αύξηση κρουσμάτων 160% σε μια εβδομάδα

 Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, 2021

Με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 60.000 ακόμα και… 100.000 κρούσματα ημερησίως, το ερώτημα που έχουν οι περισσότεροι είναι το πότε θα σταματήσει αυτός ο εφιάλτης…

Κορωνοϊός – Τρομάζει η επέλαση της Όμικρον – Αύξηση κρουσμάτων 160% σε μια εβδομάδα | tovima.gr

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας, μετά την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων, όπου το ένα αρνητικό ρεκόρ σπάει το άλλο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση, ακούγοντας τα «καμπανάκια» των επιστημόνων, να εισηγηθεί νέα -ακόμα πιο αυστηρά- μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού.

Με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 60.000 ακόμα και… 100.000 κρούσματα ημερησίως, το ερώτημα που έχουν οι περισσότεροι είναι το πότε θα σταματήσει αυτός ο εφιάλτης…

Όσον αφορά σε αυτό το ερώτημα, τα στοιχεία… δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

«Κάθε μέρα θα σπάνε τα ρεκόρ των νέων κρουσμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος συμπλήρωσε πως «η αναζωπύρωση της επιδημίας είναι προφανής».

Αύξηση κρουσμάτων…. 160%

Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε κατά 160% έναντι της προηγούμενης, ενώ τις τελευταίες ημέρες υπάρχει υπερπενταπλάσιος αριθμός διαγνώσεων.

Η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει υψηλή. Όσον αφορά στις ΜΕΘ, οι νοσηλείες μέχρι χθες έδειξαν μείωση κατά 4%. Ο αριθμός νέων εισαγωγών έδειξε επιδείνωση της τάξεως του 6%.

«Ο ιός δεν έχει γίνει άκακος»

Σχετικά με την Όμικρον, αναμένεται να δούμε περισσότερους νοσούντες και σημαντικά μειωμένους θανάτους έναντι των προηγούμενων κυμάτων. Ωστόσο, ο ιός δεν έχει γίνει άκακος.

Οι ανεμβολίαστοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν κίνδυνο νοσηλείας πολλαπλάσιο απ’ ό,τι οι εμβολιασμένοι. Για τη διαγνωστική αξία των διαγνωστικών τεστ, τα rapid θεωρούνται εξαιρετικά αξιόπιστα και έναντι της Όμικρον.

Σε φάση έξαρσης της επιδημίας, υπάρχει σημαντικό ποσοστό που θα περάσουν τη νόσο τελείως ασυμπτωματικά. Η PCR είναι ισχυρό εργαλείο που θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η νοσηλείες στα παιδιά

Αναφορικά με τις νοσηλείες στα παιδιά, δεν υπάρχει σημαντική διαφορά. Η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική και αναλογικά θα αυξηθούν και στα βρέφη. Δεν έχει διαπιστωθεί αλλαγή στη βαρύτητα της νόσου.

Όσον αφορά στα σχολεία, δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο υποχρεωτικής μάσκας αυξημένης προστασίας. Είναι νωρίς να συζητηθεί παράταση των σχολικών διακοπών.

Τα κρούσματα στα σχολεία επί Δέλτα πήγαν πολύ καλά, γιατί είχαμε πολύ καλό έλεγχο της πανδημίας. Τα αποτελέσματα από τον εμβολιασμό των εφήβων είναι εντυπωσιακά, με αποτέλεσμα μείωση των κρουσμάτων στα λύκεια, κάτι που δείχνουν και οι εμβολιασμοί στην ηλικία 5-11. Καλώ τους γονείς να προχωρήσουν σε εμβολιασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου