Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Κορωνοϊός – Η πανδημία ίσως τελειώσει το 2022, λένε επιστήμονες – Πώς θα εξελιχθεί ο ιός τα επόμενα χρόνια

 Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, 2021

Ο ιός θα γίνει εποχικός, αλλά ο κόσμος θα πρέπει να μάθει να ζει με τον κοροναϊό

Κορωνοϊός – Η πανδημία ίσως τελειώσει το 2022, λένε επιστήμονες – Πώς θα εξελιχθεί ο ιός τα επόμενα χρόνια | tovima.gr

Για την αρχή του τέλους της πανδημίας έχουν αρχίσει να μιλούν επιστήμονες, παρακολουθώντας την πορεία του ιού.

Σε λίγο καιρό, συμπληρώνονται δύο χρόνια από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, που έφερε την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με πρωτόγνωρα δεδομένα, περιορισμούς και μέτρα.

Επιστήμονες διατείνονται ότι το 2022, ο ιός θα χάσει την πανδημική του μορφή και θα γίνει εποχικός, όπως συμβαίνει με τον ιό της γρίπης.

Η αύξηση του συλλογικού επιπέδου ανοσίας, η αναμενόμενη διανομή φαρμάκων και, κυρίως, οι εμβολιασμοί αποτελούν το τρίπτυχο για την πολυπόθητη έξοδο από το τούνελ της πανδημίας.

Ο κόσμος, ωστόσο, όπως έχουν δηλώσει επανειλημμένα οι επιστήμονες, θα πρέπει να μάθει να ζει με τον κοροναϊό, καθώς δεν πρόκειται να εξαφανιστεί.

«Η χρήση μάσκας σε μέσα μεταφοράς, ακόμη και σε γραφεία, μπορεί να εφαρμόζεται και τα επόμενα χρόνια», υποστηρίζει ο  επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, Σον Τρουλόβ.

Και προσθέτει ότι το συχνό πλύσιμο χεριών, καθώς και η τήρηση αποστάσεων σε μέρη με συνωστισμό, ενδέχεται να συστήνονται και στο μέλλον.

Ο επιδημιολόγος εκτιμά, παράλληλα, ότι τα τεστ ανίχνευσης κοροναϊού θα γίνουν περισσότερο προσβάσιμα.

Ήδη, έχει συντελεστεί ένα σημαντικό βήμα στους εμβολιασμούς, με το πρόγραμμα να έχει διευρυνθεί και να αφορά στα παιδιά 5-11 ετών. Η επιστημονική κοινότητα, μάλιστα, εξετάζει την απαραίτητη δόση χορήγησης και για μικρότερες ηλικίες.

Στο πλαίσιο επανασχεδιασμού των ενέσιμων σκευασμάτων, προβλέπεται η ετήσια χορήγηση δόσεων στον πληθυσμό, που θα στοχεύει στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης που αναπτύσσεται και διασπείρεται σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου