Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Έσπασε με άλμα το τριήμερο πτωτικό σερί η Wall Street

  Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, 2021

O δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,60% στις 35.492 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,78% στις 4.649 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 2,40% στις 15.341 μονάδες

Με ισχυρά κέρδη αντέδρασε στο τριήμερο πτωτικό σερί η Wall Street, η οποία έδειξε να ξεπερνά τις ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας και να δίνει τη δυνατότητα στις αγοραστικές δυνάμεις να καλύψουν σημαντικό από το χαμένο έδαφος.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,60% στις 35.492 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,78% στις 4.649 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 2,40% στις 15.341 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές που ξεχώρισαν ήταν αυτές που συνδέονται με την ελαστικοποίηση των μέτρων έναντι της πανδημίας. Η Delta Air Lines ενισχύθηκε κατά 6,2%, η United Airlines κέρδισε 7% και η Carnival σημείωσε άλμα 9%. Άνω του 8% ήταν η άνοδος της Las Vegas Sands και της Caesars Entertainment, με την Boeing να κερδίζει 5% και την Booking Holdings να ενισχύεται κατά 6%.

Επίσης, οι μετοχές της Nike σημείωσαν άλμα 6%, αφού η εταιρεία κατασκευής παπουτσιών ανέφερε τριμηνιαία κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Η αγορά φαίνεται να αντιδρά μετά από μία περίοδο κατά την οποία οι αποτιμήσεις είχαν συμπιεστεί», δήλωσε ο Timothy Lesko, επικεφαλής της Granite Investment Advisors. «Η Ομικρον και το άγνωστο δημιουργεί σημαντική αστάθεια. Τα ομόλογα έγιναν ελκυστικά, οι μετοχές πιέστηκαν και τώρα ψάχνουμε να βρούμε απαντήσεις», πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε στα 214,8 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών. Η αύξηση ήταν της τάξεως του 8,3%.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου