Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας

 

Περιμένουμε να παραιτηθεί ο Δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, και να αντιδράσουν, νόμιμα αλλά δυναμικά, οι πολίτες του Δήμου Ήλιδας και όλης της Ηλείας.  paneliakos.com

Στην επιστολή του εκφράζει επιφυλάξεις και διατυπώνει τις ενστάσεις του για τον τρόπο διαχείρισης μιας σειράς από ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Ήλιδας. Ειδική αναφορά κάνει στο θέμα του κάμπινγκ Κουρούτα, του νοσοκομείου Ήλιδας και των Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Αναλυτικά η επιστολή του αναφέρει:

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

Κο ΔΗΜΑΡΧΟ

Η απώλεια διαχείρισης του χώρου του δημοτικού κάμπινγκ από το λαό της Αμαλιάδας – του Δήμου γενικότερα, αποτελεί για μένα κορυφή του παγόβουνου. Είναι αληθές ότι το δημοτικό συμβούλιο παραπλανήθηκε. Σας επισυνάπτω σχετικά την εισήγηση του δημάρχου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της . Θέλω να πιστεύω ότι και ο δήμαρχος παραπλανήθηκε και μας το εισηγήθηκε. Όπως και να έχει ο πρόεδρος του σώματος πρέπει να παραιτηθεί. Δεν μπορεί να μένει επικεφαλής σε δημοτικό συμβούλιο που έχει παραπλανηθεί . Άλλωστε η παραίτηση αυτή μπορεί να γίνει εφαλτήριο για την ανάκτηση του χώρου από το Δήμο μας. Είναι επίσης αληθινό ότι δεν κάνω και δεν μου κάνει η πολιτική διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων όπως σήμερα γίνεται.

Η παραίτηση από τη θέση του προέδρου είναι μονόδρομος. Επιπλέον θέλω να σηματοδοτήσω με την πράξη μου: α) την αποδοκιμασία μου στο ελληνικό δημόσιο, που αδιαφορώντας για την υγεία του Ηλειακού λαού , αποδομεί αργά και βασανιστικά τη νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδας ( Νοσοκομείο ). Έτσι ενώ οι ανάγκες κλινών στην Ηλεία είναι 400 και ο Πύργος αριθμεί 177, κλείνει την Αμαλιάδα και σκουπιδοτοπεί 100 κλίνες που υποστηρίζονται από ικανοποιητικό εξοπλισμό και ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Αντί να δημιουργήσει 2 νοσηλευτικές μονάδες πρότυπα- συμπληρωματικές η μία της άλλης κλείνει την νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας με την επικουρία απαράδεκτων ιδιοτελών κραυγών β) την αποτυχία μας ( και των 2 πόλεων Πύργου-Αμαλιάδας ) να διαχειριστούμε τις πανεπιστημιακές σχολές που με κόπο φέραμε στο νομό. Και αυτό παρά τις αρχικές δοθείσες μάχες από τον Γιάννη Λυμπέρη να εγκατασταθούν οι σχολές. Αντί όμως από το 2012 να δημιουργήσουμε ένα πετυχημένο πανεπιστημιακό campus, ΠύργοςΑμαλιάδα σε συνεργασία με το ινστιτούτο Κοροίβου του δήμου Πηνειού εγκαταλείψαμε τα πράγματα στην τύχη τους. Εμ… δε γίνεται έτσι….

Η συμμετοχή του τοπικού παράγοντα, των πολιτών και αρχόντων στη μόνιμη και διαχρονική εγκατάσταση των σχολών είναι απαραίτητη. Αυτή δεν υπήρξε και ιδού τα αποτελέσματα. Αυτό δεν αναιρεί την κύρια ευθύνη του ελληνικού δημοσίου όπως και αν εκφράζεται (όποιων κυβερνήσεων, που το 2012 η Αμαλιάδα είναι ικανή να διατηρεί ΤΕΙ φυτικής παραγωγής κλπ, το 2019 πανεπιστημιακό τμήμα γεωπονίας και το 2021 τίποτα ). Η γνωστή πελατειακή σχέση που μαζί με τη διαφθορά είναι το αιώνιο απόστημα της μετεπαναστατικής Ελλάδας.

Θα μείνω ενεργός δημότης, ενεργός δημοτικός σύμβουλος και όσο αφορά εμένα στην παράταξη που οι πολίτες της Αμαλιάδας και των τοπικών κοινοτήτων με έταξαν. Όσο οι φυσικές δυνάμεις και οι πολίτες το επιθυμούν μέσα στο δήμο που γεννήθηκα και μεγάλωσα Φεύγοντας από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θέλω να ευχαριστήσω το Γιάννη Λυμπέρη, που με πρότεινε για τη θέση του προέδρου και με στήριξε όταν υπήρχε ανάγκη, ασκώντας «διπλά» ενθαρρύνοντάς με να παραμείνω όταν του έθεσα στη διάθεσή του την παραίτησή μου βοηθώντας με στο προσωπικό μου τότε σοβαρό βίωμα.

Να ευχαριστήσω τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Χριστοδουλόπουλο που στις θεσμικές μας συναντήσεις, μου παρείχε καλόπιστα και απλόχερα τη γνώση και την εμπειρία του, το Δημήτρη Κράλλη ενεργό βετεράνο του δήμου μας που με τις εξάρσεις σε έβαζε να σκεφτείς νέα πράγματα. Τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελο Κολόσακα και το Νίκο Λοχοβίτη που με την πηγαία εντιμότητά τους αφύπνιζε τους κοινούς μας αγώνες στον πολιτικό στίβο βάζοντας τις ιδέες στο ενεργό δημοτικό συμβούλιο. Όλους τους συναδέλφους που με εμπιστεύθηκαν ομόφωνα και με περιέβαλαν με την αγάπη τους, κατανόηση και ανοχή.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ 27-12-2021

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου