Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο δείπνο του Δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου

 Πέμπτη, 23 Δεκρμβρίου, 2021

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση του Δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλεως Εντιμ. κ. Ekrem İmamoğlu, παρεκάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν των Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών της Πόλεως, το βράδυ της Δευτέρας, 20 Δεκεμβρίου 2021, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων.

Τον Παναγιώτατο συνόδευαν οι εν τη Πόλει Ιεράρχες του Θρόνου, ενώ στο δείπνο είχαν προσκληθεί και Κοινοτικοί παράγοντες της Ρωμαίικης Κοινότητας.

Ο Δήμαρχος κ. İmamoğlu καλωσόρισε τους επί κεφαλής των Εκκλησιών και τους εκπροσώπους όλων των χριστιανικών Κοινοτήτων της Πόλεως ευχόμενος προς όλους τους χριστιανούς συμπολίτες του καλά Χριστούγεννα.

Ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του, καθώς και για το γενικότερο ενδιαφέρον του για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη ρωμαίικη κοινότητα, αλλά και για όλους τους χριστιανούς της Πόλεως, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τις προσωπικές ευχαριστίες του προς τον κ. İmamoğlu, για τους θερμούς λόγους που διατύπωσε για το πρόσωπό του στο αφιερωματικό ντοκιμαντέρ «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τριάντα χρόνια διακονίας».

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων τους οποίους απέδωσαν μέλη της χορωδίας του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν.

E. K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου