Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Τολμηρή απόφαση της δημάρχου Βοστώνης για την καταπολέμηση της πανδημίας

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, 2021

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος της Βοστώνης Μισέλ Wu (Γου) πήρε μία πρώτη τολμηρή απόφαση καταπολέμησης της πανδημίας και θωράκισης των πολιτών της Βοστώνης ανακοινώνοντας την επίδειξη κάρτας του εμβολιασμού για την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους σίτισης, γυμναστηρίων, καταστημάτων, αναψυχής και διασκέδασης.

Το μέτρο τίθεται σε ισχύ, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, από τις 15 Ιανουαρίου.

Επί πλέον, η δήμαρχος απαιτεί από όλους τους υπαλλήλους του δημαρχείου να εμβολιασθούν και καταργείται η επιλογή  που ίσχυε μέχρι τώρα για τους υπαλλήλους του δημαρχείου να υποβάλλονται σε τεστ τακτικά. Πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση οι ανεμβολίαστοι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και τη δεύτερη μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Αρχίζοντας την 1η Μαρτίου παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών θα πρέπει να δείχνουν κάρτα εμβολιασμού για να μπαίνουν σε εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις, ενώ από την 1η Μαΐου και μετά υποχρεούνται να έχουν εμβολιασθεί πλήρως.

Η κ. Γου τόνισε πως δεν υπάρχει τίποτε πιο αμερικανικό από το να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Στη διάρκεια των ανακοινώσεων μία ομάδα αποτελούμενη από μερικές δεκάδες αντιεμβολιαστές φώναζαν «ντροπή σου Wu», ενώ μερικοί κρατούσαν πινακίδες με αντιεμβολιαστικά συνθήματα.

Η δήμαρχος θα βρεθεί αντιμέτωπη με συντεχνίες υπαλλήλων του δήμου οι οποίες ανήκουν στα κυκλώματα των αντιεμβολιαστών, αλλά όπως δήλωσε η δήμαρχος βρίσκεται σε συνομιλίες μαζί τους. Υπογράμμισε πως «γνωρίζουμε πως καθώς αυξάνονται τα κρούσματα είναι ανάγκη να προστατεύσουμε όλους όσοι ενασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι εργαζόμενοι της οποίας οφείλουν να είναι πλήρως εμβολιασμένοι». Υπογραμμίζεται ότι το 90% των υπαλλήλων έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Το Γραφείο της δημάρχου Wu είπε πως κι άλλες πόλεις γύρω από τη Βοστώνη προγραμματίζουν να εφαρμόζουν τα μέτρα που εξήγγειλε η δήμαρχος. Είπαν ακόμα πως ο αριθμός εκείνων οι οποίοι βρίσκονται θετικοί στον ιό έχει αυξηθεί στη Βοστώνη κατά 89% σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου