Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Οργισμένη αντίδραση Τσιόδρα: «Σταματήστε να εργαλειοποιείτε την επιστήμη»

  Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, 2021

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κάνει για ακόμη μια φορά έκκληση για εμβολιασμό, τονίζοντας πως έως τις αρχές Δεκεμβρίου είχαν σωθεί εξαιτίας των εμβολίων 15.000 ζωές

Η μελέτη του για τις ΜΕΘ που είδε το φως της δημοσιότητας προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση και ο Σωτήρης Τσιόδρας πήρε θέση και ζήτησε απ’ όλους να σταματήσουν να εργαλειοποιούν την επιστήμη.

Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η έκθεση για τις ΜΕΘ, ξέσπασε μια σφοδρότατη πολιτική αντιπαράθεση, που έφτασε στη Βουλή αλλά και ώθησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαιτήσει από τον πρωθυπουργό είτε να ζητήσει συγγνώμη είτε να παραιτηθεί. Σε αυτό το τοξικό κλίμα, ο Σωτήρης Τσιόδρας αποφάσισε να “σπάσει” τη σιωπή του.

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εξέφρασε τη θλίψη του που η μελέτη έγινε αιτία πολιτικής αντιπαράθεσης. Ζητά πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας γιατί αυτό απαιτεί η αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν κρύβει ότι «προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης».

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας κάνει για ακόμη μια φορά έκκληση για εμβολιασμό, τονίζοντας πως έως τις αρχές Δεκεμβρίου είχαν σωθεί εξαιτίας των εμβολίων 15.000 ζωές.

Η δήλωση του Σωτήρη Τσιόδρα

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας καθώς και συνεχή εγρήγορση.

Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης. Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Εστιάζει στην πίεση στις κλίνες ΜΕΘ, και την εξ αυτής προκαλούμενη αυξημένη θνητότητα, η οποία επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου (π.χ. αυξημένη ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, βαρύτητα νόσου), συνεχίζεται και σήμερα, και αφορά στην πλειονότητά της ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Πρόσφατες αναλύσεις της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ έχουν αναδείξει περαιτέρω όφελος του εμβολιασμού έναντι του νέου κορωνοϊού. Έως τις αρχές Δεκεμβρίου, οι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν χάρη στον εμβολιασμό, είναι περισσότερες από 15.000. Για αυτόν το λόγο, επιθυμώ για μια ακόμη φορά, να τονίσω την σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επακόλουθη μείωση στην πίεση στο σύστημα υγείας.

Ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση έχει η τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς και ή τήρηση των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας εν όψει και της ανάδυσης της όμικρον παραλλαγής του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου