Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Οι φόβοι για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα επηρέασαν τη Wall Street

Σάββατο, 17 Ιουλίου, 2021

Η πανδημία ξαναρίχνει τη σκιά της στην αγορά, όσο αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα».

Οι φόβοι για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα επηρέασαν τη Wall Street | tovima.gr

Με πτώση έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς απώλειες κατέγραψαν όλοι οι επιμέρους δείκτες αλλά και μετοχές της Amazon, της Αpple αλλά και άλλων τεχνολογικών εταιρειών, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο Dow υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,86% στις 34.687,85  μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση κατά 0,8% στις 14.427,24 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 0,75% στις 4.327,16 μονάδες.

Οι μετοχές των εταιρειών Cruise Carnival Corp και Norwegian Cruise Line σημείωσαν σημαντικές απώλειες. Οι μετοχές των Amazon και Nvidia επίσης σημείωσαν επίσης πτώση. Ο δείκτης του κλάδου τεχνολογίας S&P 500 έκλεισε με απώλειες, για δεύτερη συνεδρία μετά το ρεκόρ της Τετάρτης. Στον αντίποδα με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι κλαδοι των εταιρειών κοινής ωφέλειας και ακινήτων.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές ισορρόπησαν τις ανησυχίες για την πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού, καθώς ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ επέμεινε πως παρά τη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων, η Τράπεζα δεν ανησυχεί διότι επιμένει να θεωρεί το φαινόμενο της αύξησης των τιμών παροδικό (αν και προφανώς παρακολουθεί από κοντά την πορεία του δείκτη). Ξεκαθάρισε δε, πως το tapering αργεί ακόμα.  με διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell ότι η άνοδος των τιμών είναι προσωρινή.

Στα μάκρο της ημέρας, αν και οι λιανικές πωλήσεις αποτέλεσαν μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς κινήθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο, με αύξηση κατά 0,6% τον Ιούνιο αντί του εκτιμώμενου 0,4%, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε στο 80,8, χαμηλότερα από το 85,5 του περασμένου μήνα και κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανάμεναν ανάκαμψη του.

Ακόμη και η συνεχιζόμενη ροή θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο δεν φαίνεται να προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση στους επενδυτές που το είχαν προεξοφλήσει. Εξάλλου, οι αναλυτές προβληματίζονται από το γεγονός ότι μπορεί η κερδοφορία των τραπεζών να σημειώνει άλμα, αλλά τα έσοδα τους από τις πωλήσεις υποχωρούν λόγω των χαμηλών επιτοκίων.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου