Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Γι' αυτό αποκλείστηκε η Ρωσία στο Euro 2020: Ο Μητροπολίτης Μιτροφάν εξηγεί

 Τρίτη, 6 Ιουλίου, 2021

Μόνο έτσι θα έρθουν οι επιτυχίες στα μεγάλα τουρνουά.

ANTON NOVODEREZHKIN VIA GETTY IMAGES

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας χρειάζεται την βοήθεια ιερέων αν θέλει να έχει επιτυχίες στα επόμενα διεθνή τουρνουά, καθώς οι ποδοσφαιριστές της είναι «πνευματικά αδύναμοι» και «χωρίς κίνητρο», υποστηρίζει μητροπολίτης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Μητροπολίτης Μιτροφάν, υπεύθυνος της Πατριαρχικής Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της επισκοπής του Μουρμάνσκ, έριξε την αποτυχία της Ρωσίας στο Euro 2020 σε έλλειψη αγιότητας εντός της ομάδας.

Τον περασμένο μήνα, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο, καθώς τερμάτισε τελευταία στον όμιλο της, πίσω από το Βέλγιο, την Δανία και την Φινλανδία.

«Το πρόβλημα είναι καιρό τώρα. Πρέπει να υπάρχουν ιερείς στην ομάδα ούτως ώστε οι ποδοσφαιριστές να εξομολογούνται. Επειδή, κατά τη γνώμη μου, υπάρχει ακριβώς έλλειψη πνευματικής προετοιμασίας. Μερικοί από αυτούς δεν πολεμούν. Πνευματικά, μου φαίνονται αδύναμοι. Χωρίς κίνητρα», εξήγησε ο Μητροπολίτης Μιτροφάν.

Δίνοντας μάλιστα μια πιο αναλυτική προσέγγιση στο όλο θέμα, τοποθέτησε την πνευματική αδυναμία σε συνάρτηση με την διαρκή και ακατάπαυστη βωμολοχία των παιχτών. Αν και θα ήθελε εντός των αποδύτηρίων να υπάρχουν ιερείς για τις εξομολογήσεις, αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν είναι εφικτό, αφού οι προπονητές ανεβάζουν το ηθικό των ποδοσφαιριστών τους με απρεπή εκφορά του λόγου.

«Φυσικά, σε μια τέτοια κατάσταση, ένας ιερέας δεν μπορεί να είναι παρών σε αυτήν την ατμόσφαιρα που κυριαρχεί η βωμολοχία, η οποία είναι μέρος της συνηθισμένης ζωής των ποδοσφαιριστών μας», δήλωσε ο μητροπολίτης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι, «ξεπερνώντας την πνευματική καταστροφή είναι το κλειδί για την αλλαγή της κατάστασης γύρω από την ομάδα». Σημείωσε δε, ότι οι παίκτες πρέπει να προσευχηθούν και να συγκεντρωθούν.

Πηγή: RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου