Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Δημήτριος Α. Γωνιάς: Δεν γίνονται άμεσα εκλογές στην Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης

Σάββατο, 3 Ιουλίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Η στιγμή που ο Δημήτρης Γωνιάς, εμφανώς εκνευρισμένος, διακόπτει την διαδικασία (ΕΚ/Χ.Αθανασατος)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πεποίθησή του πως δεν πρόκειται να διεξαχθούν άμεσα εκλογές στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης εξέφρασε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Δημήτριος Α. Γωνιάς, λίγα 24ωρα μετά την επεισοδιακή ενημερωτική συνεδρίαση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση, ο κ. Γωνιάς είχε διαφοροποιηθεί από τους συναδέλφους του στην Εφορευτική, Αναστάσιο Καραγκούνη, Γιώργο Χρυσομαλλίδη και Γιάννη Καραπετρίδη, που εκτιμούσαν ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν έως τις 11 Ιουλίου, με δεδομένη την προφορική θετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Ραζή. Πλέον, είναι ξεκάθαρος πως δεν πρόκειται να συνυπογράψει μια τέτοια απόφαση πριν ολοκληρωθούν ορισμένοι έλεγχοι.

«Δεν είναι δυνατόν να βάλω την υπογραφή μου για εκλογές όταν έχουμε βρει αυτά τα προβλήματα. Θα πρέπει να αναλάβει ένας ανεξάρτητος λογιστής, προκειμένου να προχωρήσει στον έλεγχο», ανέφερε ο Δημήτριος Γωνιάς.

Κατά την διάρκεια της πρόσφατης σύσκεψης είχε τονιστεί επίσης πως το Καταστατικό της Ομοσπονδίας προβλέπει μια υποχρεωτική παύση εργασιών από την 1η Ιουλίου έως και την 1η Σεπτεμβρίου, γεγονός που θα έθετε ερωτήματα για το κατά πόσον θα επέτρεπε την διεξαγωγή εκλογών εντός του παρόντος μηνός.

Μάλιστα, ο κ. Γωνιάς εξέφρασε την πρόθεση να συγκαλέσει μια νέα έκτακτη ενημερωτική σύσκεψη, παρουσία της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων, προκειμένου να παρουσιάσει τα δεδομένα και να θέσει τις προθέσεις του υπόψη παντός αρμοδίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα το απόγευμα, εν μέσω μιας ατμόσφαιρας ήδη ηλεκτρισμένης, η κατάσταση ξέφυγε και οι διαφωνίες εξελίχθηκαν σε υβριστικές επιθέσεις, με άμεσο κίνδυνο ορισμένοι εκ των παρευρισκόμενων να έρθουν στα χέρια.

Ως εκ τούτου, ο κ. Γωνιάς διέκοψε την διαδικασία, θεωρώντας ότι δεν υπήρχε περιθώριο να συνεχιστεί ο διάλογος. Εφόσον επαληθευτούν οι εκτιμήσεις του, η κοντινότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θα μπορούσε να οριοθετηθεί εντός του μηνός Σεπτεμβρίου.

 Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου