Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Ξεσκονίζονται τα οικονομικά της Ομοσπονδίας Σωματείων ΝΥ

Σάββατο, 17 Ιουλίου, 2021

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου 

Εθνικός Κήρυξ

Από την Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων μείζονος νέας Υόρκης. Φωτογραφία: "Ε.Κ."/Χριστόδουλος Αθανασάτος


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στη σύσταση πενταμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία θα πλαισιώσει δυο Ορκωτούς Λογιστές, για τον έλεγχο των οικονομικών πεπραγμένων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης την τελευταία πενταετία, προχώρησε η Γενική Συνέλευση, η οποία έλαβε χώρα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, το βράδυ της Πέμπτης 15 Ιουλίου.

Σε μια διαδικασία κατά την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις, το προεδρείο, υπό τον συντονιστή της Διοικούσας Επιτροπής, Τιμολέοντα Κακούρο, ανακοίνωσε πως οι 25 σύλλογοι που εκπροσωπήθηκαν υπερέβαιναν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό που προβλέπει το καταστατικό, με αποτέλεσμα οι εργασίες να προχωρήσουν κανονικά.

Ο κ. Κακούρος ανέφερε πως, μια από τις αφορμές για τη σύσταση Εξελεγκτικής Επιτροπής, ήταν τα ερωτηματικά που προέκυψαν από την αποκάλυψη πως ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, κάλυπτε ταμειακές ανάγκες με ένα ποσό των 23.000 δολαρίων σε μετρητά, το οποίο, όπως προβλέπει το καταστατικό, δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί, καθώς ανάλογες συναλλαγές πρέπει να γίνονται μέσω τραπέζης.

«Μετά το διήμερο συνέδριο βρέθηκαν ορισμένα πράγματα. Ο κ. Μεϊμάρογλου φανέρωσε ότι δεν είχε κάνει μια αναφορά για ένα ποσό 23.000 δολαρίων μετρητά, κάτι που προξένησε έκπληξη σε όλους μας. Ο άνθρωπος βέβαια το είπε ο ίδιος, μετά από ερώτηση του κ. Τομόπουλου. Θα θέλαμε τα μέλη της Επιτροπής να κάνουν έρευνα όχι μόνο για τα χρήματα αυτά, αλλά για τα 5 περασμένα χρόνια. Δεν είναι κακό να γίνει έτσι καθώς, αν για παράδειγμα κάνει έρευνα το IRS, πάει 5 χρόνια πίσω», τόνισε ο κ. Κακούρος.

Εθνικός Κήρυξ

Από την Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων μείζονος νέας Υόρκης. Φωτογραφία: "Ε.Κ."/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Από την πλευρά του, ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου αντέτεινε πως τα μετρητά τα παρέλαβε από τον προκάτοχό του, Πέτρο Γαλάτουλα και τον πρώην Ταμία κ. Αρώνη, προσθέτοντας πως, έστω κι έτσι, χρησιμοποιήθηκαν αποδεδειγμένα για ανάγκες της Ομοσπονδίας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις δαπάνες για το άγημα των Ευζώνων, που είχαν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση εκείνης της χρονιάς.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Απόστολος Τομόπουλος τόνισε πως, από τη στιγμή που τέθηκε ένα τέτοιο οικονομικό θέμα, επικοινώνησε άμεσα με τον λογιστή που συνεργάζεται η Ομοσπονδία, κ. Στυλιανό, αλλά και τον νομικό σύμβουλο, κ. Ραζή, προκειμένου να συμβουλευτεί για τις επόμενες ενέργειες. Στη συνέχεια, ανέφερε πως ζήτησε αναλυτικούς φακέλους με όλες τις αναλυτικές τραπεζικές δηλώσεις (statements) από την Atlantic Bank και την Investors Bank, όπου διατηρεί λογαριασμούς η Ομοσπονδία, γνωστοποιώντας πως η μεν πρώτη έστειλε όλα τα στοιχεία και χωρίς κόστος, η δε δεύτερη είχε μια άλλη πολιτική, που καθιστούσε την διαδικασία κοστοβόρα.

«Η Investors χρέωνε 5 δολάρια την σελίδα και 25 δολάρια την ώρα. Μιλάμε για ένα κόστος της τάξεως των 5000 - 6000 δολαρίων. Τελικώς, συνέδραμε ο γιος μου με την εταιρεία του και τα στοιχεία περνάνε δωρεάν. Περιμένω δυο ακόμη φακέλους από την τράπεζα αυτή. Όταν θα τα έχουν όλα, θα παραδοθούν στην Επιτροπή προς έλεγχο», ανέφερε ο κ. Τομόπουλος.

Αναφορικά με τα μέλη που θα στελεχώσουν την Επιτροπή, υπερψηφίστηκε η πρόταση του εκπροσώπου του Pan Gregorian (Πανγκριγκόριαν), Νίκου Μπάρδη, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία και ήρθε σε επαφή με συγκεκριμένα στελέχη που δεν έχουν σχέση με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, προκειμένου να την συγκροτήσουν και να ενεργήσουν μακριά από επιρροές.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρδη, πρόκειται για τους Πολ Κοτρώνη, Αλεξάνδρα Λάσκαρη, Γιάννη Στρουμπάκη και Νίκο Αλεξίου, στους οποίους προστέθηκε λίγο αργότερα και το όνομα του τραπεζιτικού κ. Χρηστάκου. Συμφωνήθηκε και υπερψηφίστηκε τα στελέχη αυτά να πλαισιώσουν τους λογιστές κ.κ. Στυλιανού και Σαββίδη, οι οποίοι θα αναλάβουν το πρακτικό κομμάτι για να προχωρήσει η διαδικασία.

«Στόχος μας είναι η Επιτροπή αυτή να ανακοινώσει τα αποτελέσματα σε Γενική Συνέλευση στις 19 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια να ορίσουμε την ημερομηνία των εκλογών», είπε ο κ. Κακούρος, με την πρόταση να υπερψηφίζεται κανονικά.

Κατόπιν συζητήθηκε το θέμα της αναβολής των εκλογών, με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, όπως ο Γιώργος Γεωργόπουλος, να επιρρίπτουν ευθύνες στον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, Δημήτρη Α. Γωνιά, εκφράζοντας την άποψη ότι ενδεχομένως να επηρεάστηκε από άλλους πρώην προέδρους, όπως ο Δημήτρης Καλαμαράς, με τον οποίο είχε επικοινωνία.

Ο κ. Γωνιάς αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως οι ίδιες οι καταστάσεις κατέδειξαν πως δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εκλογές.

Πάντως, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης κατατέθηκε πρόταση μομφής εναντίον του από άλλο μέλος της Εφορευτικής, τον κ. Δημητρουλάκο, η οποία όμως δεν τέθηκε προς έγκριση καθώς η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου