Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Στην Ηλεία για το τρένο ο Νίκος Παππάς

  Τετάρτη, 7/7/2021

Αείμνηστε Μητροπάνο.  "Κάνε κάτι λοιπόν… να χάσω το τρένο…"  Την επόμενη φορά, γιατί από απογοήτευση σε απογοήτευση μας πάνε σήμερα... και χθες, και προχθές…  Ελλάς το μεγαλείο των πολιτικών σου!  Τι έγινε ρε Νίκο με το δρόμο Ολύμπια Οδός, Πάτρα-Πύργος;  "Ζήτω" ο Καλογρίτσας. paneliakos.com

«Η Ηλεία πληρώνει το μάρμαρο των αστοχιών του υπουργείου Υποδομών»

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο πρ. υπουργός και τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον Σιδηροδρομικό Σταθμό ΟΣΕ Πύργου.

Εκεί, παρουσία μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηλείας, του βουλευτή Διονύση Καλαματιανού, και άλλων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισκέφτηκε το χώρο του σταθμού, συνομίλησε με εργαζόμενους στο μηχανοστάσιο.

Στη συνεχεία ο κ Παππάς πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός  και άλλα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. O δήμαρχος Πύργου δώρισε στον κ Παππά ένα αντίτυπο από το ιστορικό βιβλίο του Δήμου Πύργου για την Ηλεία του 1821.

Έπειτα ο κ Παππάς επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας όπου τον υποδέχθηκε  Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και πραγματοποίησαν σύσκεψη με την συμμετοχή βουλευτή Διονύση Καλαματιανού, και άλλων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Δείτε Φωτογραφίες:

Παν. Αντωνακόπουλος «Ουραγός η Ηλεία και στον σιδηρόδρομο»

Τον βουλευτή και τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκο Παππά υποδέχτηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Ο κ. Παππάς συνοδευόμενος από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Διονύση  Καλαματιανό και τους πρώην  βουλευτές Δημήτρη Μπαξεβανάκη, Μάκη Μπαλαούρα καθώς  και τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Παναγιώτη Φλεβοτόμο, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου και του Γ.Γ. τους Δήμου Πύργου Γιάννη Βαρελά.

Βασικό θέμα συζήτησης, όπως και σκοπός της επίσκεψης του κ. Παππά στο νομό, ήταν το γεγονός ότι η Ηλεία μένει εκτός του σχεδιασμού λειτουργείας του σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου καθώς και η επανεκκίνηση της λειτουργίας της γραμμής Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία. Επιπλέον συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν στην έλλειψη υποδομών του νομού με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να δηλώνει πως «Ο  κ. Παππάς ως τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ιδανική περιοχή της χώρας όπου η απόλυτη εγκατάλειψη των υποδομών καθώς και της συνέχισης ενός έργου που βρισκόταν σε  θετική εξέλιξη πριν λίγα χρόνια,  είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το Πάτρα-Πύργος υπέστη μια βίαιη απώθηση από το προσκήνιο της υλοποίησης και τώρα έρχεται ακόμη ένα ηχηρό ράπισμα για την Ηλεία σε σχέση με τον σιδηρόδρομο. Η παραμονή της προοπτικής του μετρικού συστήματος που αποτελεί ξεπερασμένο πια μοντέλο και αφορά προαστιακές διασυνδέσεις του δικτύου, νομίζω δείχνει την οριστική αδιαφορία της κυβέρνησης για την Ηλεία. Έχουμε εισπράξει αυτή την αδιαφορία για την Ηλεία σε όλα τα μέτωπα.  Για μας όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο νομός και η πρωτεύουσά του ο Πύργος πρωτοστατεί στην ανάδειξη των δίκαιων αιτημάτων. Είμαστε από τους πρώτους νομούς σε συγκριτικά πλεονεκτήματα, ένα μεγάλο πληθυσμιακό κομμάτι, πόλος έλξης τουρισμού, έχουμε τον μεγαλύτερο αρδευόμενο κάμπο της χώρας και είμαστε οι τελευταίοι στο ενδιαφέρον της πολιτείας. Αυτό βεβαίως έχει να κάνει και με τους ανθρώπους, το πολιτικό δυναμικό και με όλες τις μορφές έκφρασης της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης, Αν κάνουμε μια συνολική αποτίμηση έχουμε ένα σημαντικό έλλειμα  και υπάρχει μια τακτική παλαιού μοντέλου πολιτικής δράσης που δεν αποδίδει  αλλά μας τιμωρεί» δήλωσε και  ταυτόχρονα αντιπαρέθεσε την έντονη δραστηριότητα που έχει επιδείξει σε όλα τα θέματα και προβλήματα του νομού ο κ. Καλαματιανός.

Ο κ. Αντωνακόπουλος παρέδωσε στον κ. Παππά έναν φάκελο με δύο οραματικά έργα που μελετητικά έχουν προσεγγιστεί σε πολύ καλό επίπεδο, την υπογειοποίηση του αρδευτικού συστήματος και τη δημιουργία του  Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου. Επίσης, αφού τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για την περιοχή, του πρόσφερε την πρόσφατη έκδοση του Ιστορικού Βιβλίου «Γεγονότα και Άγνωστές Πτυχές που σημάδεψαν την Ηλεία κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821» που εξέδωσε ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού.

Επίσκεψη Νίκου Παππά στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφθηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Νίκος Παππάς, στα πλαίσια επίσκεψής του στην Ηλεία.

Τον κ. Παππά υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτήρης Παπαηλιού και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χάρης Σπηλιόπουλος και Παναγιώτης Φλέσσας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν έργα και υποδομές στην περιοχή, καθώς και ζητήματα ευρύτερου αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Γεωργιόπουλος έθεσε στον κ. Παππά το θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία αλλά και της έναρξης της εργολαβίας βελτίωσης της συγκεκριμένης γραμμής, από την πλευρά του ΟΣΕ. Ζήτησε επίσης τη συμβολή του στη χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης για το δρόμο «Ολυμπία – θάλασσα» και για την οριστικοποίηση της μελέτης για το τμήμα «Λούβρο – διασταύρωση λουτρών Ηραίας», του οδικού άξονα «Ολυμπία – Βυτίνα Τρίπολη». Βεβαίως έθεσε και το ζήτημα υλοποίησης των βασικών υποδομών προσπελασιμότητας της Ηλείας, με την οδική και σιδηροδρομική αναβάθμιση των εθνικών δικτύων.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ενημέρωση, τονίζοντας ότι υπάρχει συναντίληψη για την επιτάχυνση υλοποίησης ώριμων έργων που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής. Τόνισε ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικά και τοπικά, θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι υποδομές θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτού του μαγικού τόπου και στην αναζωογόνηση της περιφέρειας.

Τον κ. Παππά συνόδευαν στην Ολυμπία ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσης Καλαματιανός, οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Φλεβοτόμος, καθώς και στελέχη του κόμματος από την Ηλεία.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου