Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ με ρεκόρ εξαετίας

 Τετάρτη, 7/7/2021

Hello Mr. Biden.
Is this the beginning of a downhill economy?  Will see.
paneliakos.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε υψηλά επίπεδα έξι ετών, καθώς το αδιέξοδο του ΟΠΕΚ (Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών) αύξησε την προοπτική ενός καλοκαιριού στο οποίο η παραγωγή αργού πετρελαίου δεν συμβαδίζει με την ανάκαμψη της ζήτησης από την αύξηση της οδήγησης μετά την πανδημία, σύμφωνα με την «Wall Street Journal».

Τα συμβόλαια για το West Texas Intermediate, ο κύριος δείκτης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, σημείωσε άνοδο 2,4% από τα επίπεδα της Παρασκευής στα 76,95 δολάρια το βαρέλι - το υψηλότερο επίπεδο από την πτώση της τιμής ενέργειας στα τέλη του 2014. Το αργό Brent c, σημείο αναφοράς στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, αυξήθηκε 0,8% στα 77,77 δολ. το βαρέλι που είχε ανέβει όταν η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ είχε διακοπεί τη Δευτέρα.

Το άλμα επέκτεινε την ενίσχυση του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ φέτος σχεδόν στο 60%, μια αύξηση που τροφοδοτείται από την αναζωογόνηση της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων καθώς τα εμβόλια ξεκίνησαν και οι μεγάλες οικονομίες ξεκλειδώνουν. Ο Οργανισμός των Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, με επικεφαλής τη Ρωσία, συνέχισαν να κρατούν εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως στο έδαφος, περιορίζοντας τον εφοδιασμό.

Οι οδηγοί αισθάνονται την πίεση στην αντλία. Προχωρώντας προς το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου, οι Αμερικανοί αντιμετώπισαν τις απότομες τιμές βενζίνης σε σχεδόν επτά χρόνια με εθνικό μέσο όρο άνω των $3 ανά γαλόνι.

Η τελευταία άνοδος στις αγορές αργού πραγματοποιήθηκε μετά από ένα σχέδιο που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία για την αύξηση της παραγωγής και για να εξημερώσει το ράλι των τιμών που απέτυχε να συγκεντρώσει συμφωνία. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αρνήθηκαν να συμφωνήσουν, ωθώντας την ομάδα να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση της Δευτέρας.

Οι αναλυτές λένε ότι η αποτυχία απελευθέρωσης του καταπιεσμένου αργού θα προσθέσει νέες αυξήσεις στο ράλι, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, επειδή οι ποσοστώσεις παραγωγής για τον Αύγουστο θα παραμείνουν σε ισχύ. Η ζήτηση, εν τω μεταξύ, θα συνεχίσει να αυξάνεται προς τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

«Η αγορά πρέπει να δει την προσφορά να αυξάνεται», δήλωσε ο Γουόρεν Πάτερσον (Warren Patterson), επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων της ING Groep. Χωρίς αύξηση της παραγωγής, τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα μειωθούν κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το τρίτο τρίμηνο και κατά περισσότερο ακόμη κατά το τέταρτο τρίμηνο, εκτιμά.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου έδωσε ώθηση στις μετοχές των παραγωγών και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Ενέργειας πριν να χτυπήσει το κουδούνι της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στη Νέα Υόρκη. Η Occidental Petroleum Corp. σημείωσε άνοδο 2% και η εταιρεία παροχής πετρελαιοπηγών Schlumberger Ltd. πρόσθεσε 2,3%.

Οι ΗΠΑ ώθησαν το καρτέλ να καταλήξει σε συμφωνία που θα επέτρεπε την απόδοση της παραγωγής, μειώνοντας την άνοδο των τιμών. «Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν εμπλακεί με τις σχετικές πρωτεύουσες για να προτρέψουν μια συμβιβαστική λύση που θα επιτρέψει την προώθηση των προτεινόμενων αυξήσεων της παραγωγής», ανέφερε στο «Reuters» εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«WSJ»,  Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου