Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Αϊτή: Οι ΗΠΑ στέλνουν τεχνική ομάδα για να καθορίσει τις ανάγκες της χώρας

 Δευτέρα, 12 Ιουλίου, 2021

O πρόεδρος θα ενημερωθεί από την ομάδα και μετά θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις

Οι ΗΠΑ στέλνουν μια τεχνική ομάδα σήμερα στην Αϊτή για να καθορίσει ποιες είναι οι ανάγκες της χώρας στον τομέα της ασφάλειας και αλλού, μετά το αίτημα της Αϊτής για αμερικανική βοήθεια μετά τη δολοφονία του προέδρου της την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ενημερωθεί από την ομάδα όταν αυτή επιστρέψει και «μετά θα πάρει αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσουμε», δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος αυτός αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Η Αϊτή έχει ζητήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ για τη διερεύνηση της επίθεσης που στοίχισε την Τετάρτη τη ζωή του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ μέσα στην κατοικία του στο Πορτ-ο-Πρενς, με αποτέλεσμα η νησιωτική χώρα να βυθιστεί ακόμη περισσότερο στην αναταραχή. Οι αρχές της Αϊτής έχουν δηλώσει πως δύο αϊτινής καταγωγής Αμερικανοί ήταν μεταξύ των ύποπτων δολοφόνων.

Δεν έγινε άμεσα σαφές ποιά αμερικανικά υπουργεία στέλνουν αντιπροσώπους στην Αϊτή ούτε για πόσο θα παραμείνουν εκεί. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως η Ουάσινγκτον θα έχει επίσης διαβουλεύσεις με τους περιφερειακούς εταίρους της και τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι ΗΠΑ είχαν νωρίτερα αρνηθεί το αίτημα της Αϊτής να στείλουν στρατεύματα, ενώ ο ΟΗΕ θα χρειαστεί την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να στείλει ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου