Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

ΟΗΕ: Έπεσε πολλή… πείνα στον πλανήτη

 Σάββατο, 10 Ιουλίου, 2021

Η ακραία διατροφική ανασφάλεια σημείωσε άλμα κατά 40% φτάνοντας να επηρεάζει τον αριθμό ρεκόρ των 270 εκατ. ανθρώπων στον πλανήτη, σύμφωνα με το World Food Programme

Εκρηκτική άνοδο κατά 40% κατέγραψε φέτος η ακραία διατροφική ανασφάλεια, καθώς η άνοδος στις τιμές των τροφίμων επιταχύνθηκαν λόγω των πιέσεων που άσκησαν οι διεθνείς συρράξεις, η κλιματική αλλαγή και βέβαια η πανδημία. Αυτό αναφέρει σε έκθεση του το World Food Programme (WFP) των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Μάλιστα, η ακραία διατροφική ανασφάλεια που απειλεί τις ανθρώπινες ζωές έφτασε πλέον να επηρεάζει τον αριθμό ρεκόρ των 270 εκατ. ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

«Είχαμε τις συρράξεις, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία να συνδυάζονται δημιουργώντας ένα φονικό τρίο» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος του WFP, Αρίφ Χουσαίν, σχολιάζοντας πως «οι υψηλές τιμές των τροφίμων είναι ο καλύτερος φίλος της πείνας».

Ενδεικτικά, οι τιμές για το αλεύρι αυξήθηκαν θεαματικά κατά 219% σε ετήσια βάση στο Λίβανο, ενώ οι τιμές για το μαγειρικό λάδι εκτοξεύτηκαν κατά 440% στην ήδη γονατισμένη από τον πολυετή πόλεμο Συρία.

Στις διεθνείς αγορές, οι τιμές των βασικών τροφίμων (ένα καλάθι που περιλαμβάνει δημητριακά, σπόρους ελιάς, κρέας, ζάχαρη, γαλακτοκομικά προϊόντα) έχουν ανέβει κατά περίπου 34% σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο. Αν και ο δείκτης υποχώρησε τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο, καταγράφοντας την πρώτη του πτώση εδώ και δώδεκα μήνες.

Σε γενικές γραμμές, η πείνα σε παγκόσμιο επίπεδο σημείωσε το πρώτο της άλμα από το 2016. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπολογίζεται πως περίπου 690 εκατ. άνθρωποι, ήτοι το 9% του παγκόσμιου πληθυσμού, πηγαίνει για ύπνο κάθε βράδυ πεινασμένο.

Οι αυξημένες ανάγκες έχουν οδηγήσει το WFP να εντείνει τις προσπάθειες του για παροχή βοήθειας, στοχεύοντας να καλύψει τις ανάγκες σε τροφή 130 εκατ. ανθρώπων φέτος, που θα είναι νέος αριθμός ρεκόρ για το πρόγραμμα.

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου